|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] Stukanie i trzaski w okolicach prawego koła |
Autor |
Wiadomość |
scarface25
Nowy Forumowicz
Auto: Honda Prelude V gen
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-03-2012, 19:03 [1.8 GDI] Stukanie i trzaski w okolicach prawego koła
|
|
|
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Pajero Pinin wersja 4-ro drzwiowa 1.8 GDI ... aczkolwiek dzisiaj pojawił się problem ... po pracy podjechałem w jedno miejsce i podczas jazdy wszystko było w porządku .. samochód stał około dwóch godzin... i po tym postoju podczas jazdy raz na jakiś czas słychaś trzaski albo bardziej stukanie w okolicach prawego koła, jakby ktoś drut w szprychy włożył;D Czy ktoś spotkał się z czymś takim?? Co możę być tego powodem? Proszę o pomoc |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 21-03-2012, 08:42
|
|
|
Nie pozostaje nic innego jak podnieść samochód i kręcić kołem.
Możliwych rozwiązań jest tyle, że nikt tego online nie zbada.
Mnie tak stukało łożysko - rzecz łatwo w Pininie psująca się. W innym samochodzie miałem taki przypadek, że stukało coś podczas jazdy niemiłosiernie. Auto podniesione, nic nie szumi ani nie stuka - wszystko OK. Zupełnie przez przypadek zobaczyłem, że do kielicha od sprężyny wpadła jakaś (skąd nie wiem do dziś) duża nakrętka i podczas jazdy radośnie sobie podskakiwała hałasując. Najbardziej prozaicznym powodem (ale ten zakładam już sprawdziłeś) jest gwóźdź lub kamień w oponie. |
|
 |
|
|