|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.3] Dziwna sprężyna przy wybieraku |
Autor |
Wiadomość |
butek22
Forumowicz
Auto: Galant 2.5 V6 1997r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 20 Paź 2011 Posty: 46 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 28-03-2012, 22:25 [MSS 1.3] Dziwna sprężyna przy wybieraku
|
|
|
Witam
Wymieniając tulejki od wybieraka biegów zauwazyłem dziwna sprężyne, która jak na moje oko jest zle założona, może ktoś wie jak powinna ona byc ułożona.
 |
|
|
|
 |
lapass
Mitsumaniak
Auto: Space Star 1,3 '01
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Cze 2009 Posty: 265 Skąd: Jelenia Góra
|
Wysłany: 28-03-2012, 23:11
|
|
|
Według mnie wszystko jest OK. Ten cały długi płaski element porusza się w górę, powiedzmy w stronę skrzyni, przy wrzucaniu któregoś biegu (wsteczny albo piątka, nie pamiętam). Sprężyna jest po to, żeby odepchnąć go z powrotem w dół. Możesz to sprawdzić - dociśnij ten element w górę i puść, powinien 'odbić' w dół. |
|
|
|
 |
szkuba
Forumowicz
Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 190 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 29-03-2012, 16:34
|
|
|
Tak jak pisał lapass, sprężyna utrzymuje wybierak w pozycji "luz" , ruch wybieraka w górę przesuwa w pozycję między 1-2 lub dalej do wstecznego, ruch w dół przesuwa w położenie w którym możesz "włożyć" 5-tkę (wybierak do tyłu) |
_________________ Kuba |
|
|
|
 |
|
|