|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
KUPNO + szybka sprzedaż auta - podatek? rejestracja? |
Autor |
Wiadomość |
tomicarisma
Forumowicz

Auto: CARISMA 1,6 '96 + LPG
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-04-2012, 13:56 KUPNO + szybka sprzedaż auta - podatek? rejestracja?
|
|
|
Witam. Proszę o fachową poradę mitsumaniaków, ponieważ nie mogę znaleźć info na temat sprzedaży auta od razu po zakupie.
Przypuśćmy, że kupuję auto za 950zł więc nie odprowadzam podatku do US, bo poniżej 1000zł nie obowiązuje. Sprawa druga - mam umowę kupna sprzedaży. Wyjmuję sobie alufelgi, radio i coś tam jeszcze i chcę szybko sprzedać grata dalej. Opcje są dwie: albo na złom (mam zaświadczenie ze złomowania) i dadzą za niego 700zł albo sprzedać dalej w ogłoszenie po tej samej cenie. Teraz pytanie czy możliwa jest taka szybka sprzedaż przed ponownym zarejestrowaniem pojazdu (30 dni)? Skoro nie wytworzę żadnego zysku ze sprzedaży auta więc też nie powinienem płacić podatku do US czy to prawda? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|