|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 14-10-2007, 00:59 |
Colt 1.3 12V LPG |
Autor |
Wiadomość |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 11:59 Colt 1.3 12V LPG
|
|
|
Witam!
Nie chodzi o mojego Misia, ale o Colcika naszego kolegi wladek8.
Pierwsza sprawa:
Czy to powinno tak wyglądać?
Sprawa druga:
Po przełączeniu na LPG silnik wchodzi na jakieś 3000obr/min i opada do normalnych przez jakieś 10 sekund. Co może być przyczyną?
Trzecia sprawa:
Jak powinien wyglądać filtr powietrza do silnika 12V?
Z góry dzięki.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Seba_Wr [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 12:56
|
|
|
Moim zdaniem tak nie powinno to wyglądać chodzi o ten nagar, to pewnie od zaworu EGR, ja po założeniu instalacji LPG jakiś czas miałem podobny objaw po dodanu gazu silnik schodził z wysokich obrotów tak do 3000 i chwile trzymał. Nic nie robiłem i samo mu przeszło. A jak tam z przepustnicą może ma zabrudzoną.
Tylko niech kolega nie jedzie do gazowni żeby mu gaźnik przestawiali bo jak mi zaczeli przestawiać to nie było zaciekawych efektów.
Może sama instalacja sie musi dotrzeć.
Filtr powietrza znajdziesz na www.filtron.pl |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 14:22
|
|
|
A otworek, nie jest za duży?
Fotka filtra:
Faktycznie, EGR nie sprawdzaliśmy. |
|
|
|
 |
qbartx [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 14:27
|
|
|
U mnie taki objaw z utrzymaniem obrotow byl w 4g13 12v gaznik, chociaz gazu nie mam. Tez mu sie samo naprawilo na szczescie |
|
|
|
 |
|
|