Tylny przedni most |
Autor |
Wiadomość |
waclaw2727
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Paź 2009 Posty: 166 Skąd: międzyrzecz
|
Wysłany: 05-04-2012, 17:38 Tylny przedni most
|
|
|
jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będą pasować. |
_________________ Mitsubishi Pajero 2,5 TDI 90r
Nie zastanawiaj się tylko działaj poprawnie!
 |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 05-04-2012, 17:43 Re: Tylny przedni most
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będą pasować. |
Jesli założysz o innym wymiarze gruchy, to bedziesz miał albo za krótki wał albo za dług. Przełozenie jest na takiej naklejce z tyłu mostu. Jesli nie to zostanie odkręcenie delka i policzenie zębów. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 05-04-2012, 21:48 Re: Tylny przedni most
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | waclaw2727 napisał/a: | jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będą pasować. |
Jesli założysz o innym wymiarze gruchy, to bedziesz miał albo za krótki wał albo za dług. Przełozenie jest na takiej naklejce z tyłu mostu. Jesli nie to zostanie odkręcenie delka i policzenie zębów. |
nie ma tam nic prócz rdzy więc muszę odkręcić dekiel i policzyć zęby
na przednim mam jakąś naklejkę czy coś takiego ale nie wiem co to jest |
 |
|
|
|
 |
jabol66
Forumowicz
Auto: PII 2,8 3,0 3,5
Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2009 Posty: 206 Skąd: EZD zduńska wola
|
Wysłany: 01-06-2012, 01:06
|
|
|
a nie masz ich z Pajero II bo jeżeli mniejsza badz wieksza to w dwojce oznaczalo to blokada badz bez |
|
|
|
 |
waclaw2727
Forumowicz

|
Wysłany: 05-06-2012, 18:26
|
|
|
jabol66 napisał/a: | a nie masz ich z Pajero II bo jeżeli mniejsza badz wieksza to w dwojce oznaczalo to blokada badz bez | jeden jest z jedynki na 100 % bo mam taki sam w moim pierwszym miśku aa ten drugi jest identyczny jak znajomy ma w galopie a to się równa z pajero II |
 |
|
|
|
 |
skiba19854
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero Long GLS 3.0
|
Wysłany: 17-07-2013, 08:06 Re: Tylny przedni most
|
|
|
waclaw2727 napisał/a: | jak można rozróżnić przełożenia w mostach? mam 2 mosty od pajero I i jeden od drugiego się rożni grucha chcę jeden sobie zostawić ale nie wiem który będzie mi pasował proszę o pomoc jak je rozróżnić . i też jak można sprawdzić przednie dyferencjały czy będą pasować. |
Przełożenie mostu można odczytać z tabliczki znamionowej pod maską, o ile się nie mylę jest to TRANS AXLE np 4875 |
|
|
|
 |
|