Przesunięty przez: BUBU 11-05-2011, 20:25 |
[Cz-wa] Mechanik w Częstochowie? |
Autor |
Wiadomość |
asiox [Usunięty]
|
Wysłany: 30-12-2006, 14:02 [Cz-wa] Mechanik w Częstochowie?
|
|
|
Witam. Poszukuje mechanika w Czestochowie ktory zbada mojego colta. Nadeszla zima i znowu pojawily sie te same problemy co rok temu, czyli szarpanie i gasniecie na rozgrzanym silniku. Bylem w kilku warsztatach i nie chcą sie podjac naprawy. Poratujcie mnie. Pozdarawiam |
Ostatnio zmieniony przez londolut 03-08-2008, 23:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
BUBU
Mitsumaniak Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 05 Sie 2006 Posty: 1548 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 30-12-2006, 19:37
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | BUBU, TO NIECH POJDZIE TEZ NA PUBLIC JAK MECHANIK SIE ZGADZA. Ja nie mam nic przeciwko dobrym mechanikom. I temu coby namiary na nich dawac publicznie |
Hubeert masz rację już się poprawiam
Otóż warsztat znajduje się na ulicy Mochnackiego (dzielnica Raków),szefem jest tam p. Korek
(wysoki gość z bródką koło 30 ) tel. do warsztatu to (0-34) 323-53-97
Serwisuję tam swojego lancerka i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony .
Chłopaki przy okazji wjazdu na warsztat zwykle przeglądają całe autko i jak coś nie tak to informują i pytają czy robić.
Ceny są na bardzo przyzwoitym poziomie . Jedynym mankamentem jest to że trzeba się na wizytę umawiać 1-3 dni naprzód .
Pozdrowienia |
|
|
|
 |
mlodygst [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2007, 14:46
|
|
|
To ja tez polece bardzo dobrego goscia. Warsztat na ulicy bór (niedaleko nowego wiaduktu) Zawsze robie tam swoja eclipse i jestem naprwawde zadowolony. POLECAM! podam jeszcze nr tel. 501279305 |
|
|
|
 |
mlodygst [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 23:11
|
|
|
Diagnostyke eclipsa karol ciezko w czestochowie jedyne co Ci moge powiedziec to zebys omijal szerokim łukiem BOSH SERVICE MUCHA. Nic nie naprawia i skroja jak za zboze. Poszukaj na forum bo jesli check sie swieci to sam mozesz zdiagnozowac po kodach blyskowych. Jesli nie swieci to do mechanika bez obd tez sie da naprawic! Polecam Jarka z warszattu na ulicy bor 191 jesli chodzi miska to silnik 4g63/4g63T to ma w jednym palcu... |
|
|
|
 |
michal_g84
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1.8 GDI 98r.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Lis 2006 Posty: 76 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 11-03-2007, 14:15
|
|
|
Ja ostatnio byłem w BOSCH SERVICE ANIOŁ i muszę powiedzieć że jestem bardzo zadowolony, może i się chłopaki cenią ale efekty naprawy (regulacji) mi się bardzo podobają |
_________________ Carisma 1.8 GDI 98r.
Lancer 4G13 C61A 91r. LPG - SPRZEDANY! |
|
|
|
 |
japas [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2007, 16:23
|
|
|
Ja też polecam Anioła szczególnie jeśli chodzi o klimkę.Znacznie taniej liczy za podłączenie maszyny oczyszczającej niż wyspecjalizowane warsztaty - np. ten koło BGŻ-u na JPII.W Świstaku robię co rok przegląd i konserwację.U Anioła nie zapłaciłem więcej jak 45 zeta a na JPII poniżej stówki nie schodzi pomimo bardzo zbliżonych ubytków płynu.Nie wiem czy znają się na Miśkach ale myślę , że tak patrząc na pojazdy jakie obsługują. |
|
|
|
 |
Scyzor [Usunięty]
|
Wysłany: 18-06-2007, 21:25
|
|
|
japas napisał/a: | Ja też polecam Anioła szczególnie jeśli chodzi o klimkę.Znacznie taniej liczy za podłączenie maszyny oczyszczającej niż wyspecjalizowane warsztaty - np. ten koło BGŻ-u na JPII. |
No nie wiem, ja tam robiłem serwis klimy w tym warsztacie ( łożysko sprężarki mi poleciało ) i za łożysko wraz z wymianą, uzupełnienie czynnika wraz z olejem, sprawdzenie szczelności i konserwację zapłaciłem 180PLN. Biorąc pod uwagę, ze w ABATEX'ie na Jesiennej za samo nabicie klimy powiedzieli 200PLN to chyba tanio... |
|
|
|
 |
conti64 [Usunięty]
|
Wysłany: 16-07-2007, 22:14
|
|
|
scyzor, nie wszystkim jest dane jeździć na nowym czynniku. Mnie na ul. Jesiennej sprawdzili szczelność, nabili R-12 (tak myślę) z olejem itp. czynności za 200 zł. I tak mi się wydaje taniej niż na ul. Głównej gdzie mi krzyknęli 350 PLN
japas, co z tą kawą |
|
|
|
 |
BadSeed
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer
|
Wysłany: 29-07-2014, 16:44 Regulacja luzów zaworowych-wymiana szklanek.
|
|
|
Witam,
możecie mi polecić jakiegoś mechanika który zna się na robocie i sprawdzi mi luzy zaworowe i ew. wymieni szklanki. Takiego co by później jeszcze Lancerek chciał jeżdzić.
Silnik 1.8 z LPG. |
|
|
|
 |
czerwony88
Forumowicz
Auto: galant EA5A
|
Wysłany: 09-09-2014, 14:21
|
|
|
Gdzie w Częstochowie znajdę mechanika który zrobi rozrząd w Galancie 2.5 V6. Takiego który ma o tym silniku pojęcie. |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 20986 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 10-09-2014, 21:16
|
|
|
czerwony88, patrz drugi post . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
|