|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Tropical Island, Berlin - opinie |
Autor |
Wiadomość |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
Wysłany: 11-04-2012, 20:34 Tropical Island, Berlin - opinie
|
|
|
Cześć
Mam zamiar wybrać się do Berlina i Tropical Island na przełomie miesiąca. Wyjazd ma być 2 max 3 dniowy. W sumie będzie 5 osób. Trójka dorosłych i dwójka nieboraków do 5-ego roku życia
Muszę gdzieś zahaczyć o jakiś hotelik w którym karaluchy nie porwą dzieci (nie moje) a ja nie będę musiała o jedzenie bić się ze szczurami
Do rzeczy. Czy ktoś z Was był w Tropical Island i jak ocenia ten zacny przybytek ?
Gdzie nie daleko tego miejsca można zostawić auto i nie bać się że do PL będę wracała piechotą (ile ta przyjemność kosztuje) ?
Czy na obrzeżach Berlina można znaleźć wzorem Pragi w Czechach tani parking aby można było wypaść na kilka godzin do miasta i pozwiedzać ?
Wszelkie konstruktywne opinie mile widziane
Dziękuje, Oliwia |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
Major93
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2012, 08:10
|
|
|
nigdzie nie ma 100% gwaranci ze pojedziesz autem a wrocisz piechotką.. mozesz sie roztrzaskac, moze ktos ci wjechac gdy auto bedzie na parkingu, moze spasc grad o wielkosci kurczaka i zgniesc auto.. mozliwosci jest 10000 a najciemniej pod latarnia (o ile tam są latarnie ) |
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 12-04-2012, 08:27
|
|
|
Olivia napisał/a: | Do rzeczy. Czy ktoś z Was był w Tropical Island i jak ocenia ten zacny przybytek ? |
jezeli macie mocno ograniczony budzet to polecam zabrac ze soba picie i jedzenie - na terenie tropical teoretycznie nie mozna tego wnosic lecz was nie bedzie sprawdzal
w tropical placi sie doslownie za wszystko, atrakcje tak naprawde bardzo bez szalenstw.
warto pojechac zobaczyc,ale zeby byc tam az 3 dni ? ja bym sie chyba nudzil |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 12-04-2012, 23:23
|
|
|
Jest fajnie, ale bardzo gorąco i pić się chce masakrycznie. 3 dni, to nie wiem, co tam chcecie robić, bo mi wystarczyły 4 godziny, żeby wszystkie atrakcje wybadać.
Na miejscu są namioty, ale 100€ za dobę to dość drogo.
Przed tym jest gigantyczny parking a parkingowy zna język polski
Wejście jest od północy i tam też jest parking, ale od południa jest ogromna ilość miejsc i zawsze znajdzie się coś wolnego.
Jedzenie i picie w środku nawet dobre, ale drogie. Bardzo uważajcie na te zegarki, bo raz że służą jako klucze do szafek a dwa, że się nimi za wszystko płaci - ktoś może go znaleźć/zabrać i sobie wszystko opłacić... |
|
|
|
 |
Olivia
Forumowicz Pod nickiem
Auto: psujący się
Kraj/Country: Kuba
|
Wysłany: 15-04-2012, 18:19
|
|
|
Dziękuje za podpowiedzi.
Wyjazd ma być na trzy dni do Berlina. Natomiast Tropical Island ma być tylko dodatkiem. Chciałam się dowiedzieć co i jak w TI i gdzie się zatrzymać w Berlinie. Może jakieś polecane hotele, pensjonaty etc. ? |
_________________ Niebiańska robota |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-04-2012, 18:37
|
|
|
w Berlinie mieszkałem w Gatow, Kladower Damm str., na campingu |
|
|
|
 |
cabaniarz
Mitsumaniak

Auto: LANCER SB 1.8 INTENSE 2008
|
Wysłany: 17-04-2012, 22:08
|
|
|
Byliśmy, jakieś 3lata temu na zorganizowanej wycieczce, mieszkaliśmy w Rzepinie PL, i stamtąd codzienne wypady: Berlin, Poczdam, Drezno i tropical Island. I właśnie w TI mieliśmy niemiłą przygodę, ktoś znajomą parę obrobił , wyrwali drzwi szafki w których chowa się ubranie itp. Także nic wartościowego lepiej nie zabierać. 1 dzień pobytu w TI na pewno wystarczy. |
_________________ Mitsubishi LANCER SPORTBACK 1.8 INTENSE 2008
02390/KMM
 |
|
|
|
 |
xylen
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 Intense Plus CVT
|
Wysłany: 20-05-2012, 14:09 Re: Tropical Island, Berlin - opinie
|
|
|
Olivia napisał/a: | Cześć
Mam zamiar wybrać się do Berlina i Tropical Island na przełomie miesiąca. Wyjazd ma być 2 max 3 dniowy. W sumie będzie 5 osób. Trójka dorosłych i dwójka nieboraków do 5-ego roku życia
Muszę gdzieś zahaczyć o jakiś hotelik w którym karaluchy nie porwą dzieci (nie moje) a ja nie będę musiała o jedzenie bić się ze szczurami
Do rzeczy. Czy ktoś z Was był w Tropical Island i jak ocenia ten zacny przybytek ?
Gdzie nie daleko tego miejsca można zostawić auto i nie bać się że do PL będę wracała piechotą (ile ta przyjemność kosztuje) ?
Czy na obrzeżach Berlina można znaleźć wzorem Pragi w Czechach tani parking aby można było wypaść na kilka godzin do miasta i pozwiedzać ?
Wszelkie konstruktywne opinie mile widziane
Dziękuje, Oliwia |
Czesc,
Najlepszym rozwiązaniem jest zarezerwowanie bezpośrednio u nich noclegu+wejście na baseny. Ja tak zrobiłem z dwójka naszych szkrabów. Pensjonat był tuz przy autostradzie 15min od Tropical Island i jakaś godzinka od Berlina. Na ich stronie jest link i tel do ich Polskiego przedstawiciela. Korzyścią tego rozwiązania jest primo cena a secundo fakt ze wtedy nie musisz stać w kolejkach do kas w Tropical Island, na podstawie voucheru możesz kupić bilet i wejść bramka przy informacji. Jak temat jeszcze aktualny to napisz podam szczegóły. |
_________________ Outlander 2.4 Intense Plus CVT
Citroen C3 1.6 Sensodrive
 |
|
|
|
 |
|
|