|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Głośny nawiew |
Autor |
Wiadomość |
davidswho
Nowy Forumowicz Davidswho

Auto: Colt CZ3 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-04-2012, 00:28 Głośny nawiew
|
|
|
Witam!
Nigdy nie miałem styczności z innymi coltami więc mam takie pytanie - czy u was nawiew działa równie głośno ? na 1 stopniu jest ok, na 2 juz go słychać choć przyzwyczaiłem się chyba już ale na 4 stopniu jest to dźwięk podobny do startującego samolotu, jakby cos latalo w środku ... W kazdym razie nie jest to dźwięk równo przepływającego powietrza (wg mnie, nigdy czegoś takiego nie słyszałem)
Pozdrawiam |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
SLK
Forumowicz
Auto: Avensis T27'13
|
Wysłany: 12-04-2012, 14:02
|
|
|
niestety colt jest ogólnie bardzo głośny (ale i wyższe modele Miśków też są słabo wyciszone).
Głośność nawiewu w colcie zależy też od ustawienia kierunku nawiewu.
Dla mnie nawet "1" jest głośne, wystarczy na postoju przełączyć na "0" żeby zobaczyć jak duża jest różnica. W czasie jazdy jedynki raczej nie słychać, choć podczas szybszej jazdy i tak można w ogóle wyłączyć nawiew, bo i tak wieje
Czwórki zazwyczaj używa się chyba w awaryjnych sytuacjach |
|
|
|
 |
davidswho
Nowy Forumowicz Davidswho

Auto: Colt CZ3 1.3
|
Wysłany: 13-04-2012, 00:08
|
|
|
W kazdym innym samochodzie w jakim bylem, z nawiewiu plynelo tak rownomiernie powietrze bez szadnych szelestow, oczywiscie bylo slychac dzwiek wiatraka a tutaj dmucha jakby cos w srodku latalo (dzwiek jest nierownomierny) Tez tak macie ? Aha colcik '05 rok |
_________________ Pozdrawiam |
|
|
|
 |
kojomedal
Forumowicz

Auto: COLT CZT
Pomógł: 2 razy Dołączył: 06 Sie 2011 Posty: 47 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 13-04-2012, 17:08