|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.8 GDI] Problem z silnikiem 1,8 GDI |
Autor |
Wiadomość |
kamilsto93
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-04-2012, 18:41 [Cari 1.8 GDI] Problem z silnikiem 1,8 GDI
|
|
|
Witam !
Mam problem z silnikiem w cari 1,8 gdi ! Problem polega na tym iż w tym o to silniku występują falujące obroty. Gdy silnik jest zimny obroty wahają się w przedziale od 100 - 700 obr i często ten silnik gaśnie, a z kolei gdy silnik jest ciepły obroty są w przedziale ok 500 i zacinają się na obrotomierzu w okolicach 1500 do 2000 obr i nie wiem co z tym fantem zrobić. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 12-04-2012, 19:42
|
|
|
Przyczyn takiej sytuacji może być wiele, od brudnej przepustnicy do padniętej pompy wysokiego ciśnienia. W takim przypadku najlepiej podłączyć auto pod komputer, tu masz opisane jak za parę groszy zrobić to samemu:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=40568
Poczytaj też ten temat:
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
W tych tematach na pewno znajdziesz wiele interesujących Cię rzeczy odnośnie tego silnika.
Zawsze dopisuj z którego roku masz auto, bo w zależności od rocznika montowane są różne podzespoły, na pewno ułatwi to życie chcącym Ci pomóc. |
|
|
|
 |
kamilsto93
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Carisma GDI
|
Wysłany: 14-04-2012, 09:31
|
|
|
dzieki za pomoc xD a wczoraj przeczyściłem przepustnice ale obroty czasami dalej sięgają 1500 do 2000 obr/min na ciepłym silniku moim zdaniem padł silniczek krokowy ale sproboje ustawic jeszcze obroty a autko mam z 1998 r. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 14-04-2012, 09:55
|
|
|
W Carismie obrotów się nie ustawia a co najwyżej uczy obrotów, jak to zrobić opisane jest na forum. Po czyszczeniu przepustnicy powinno się to zrobić. |
|
|
|
 |
|
|