Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
CU83B Clarion en-660 Nissan Primera p10 kolektor graficzny
Autor Wiadomość
leigimas 
Nowy Forumowicz

Auto: c52a
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-04-2012, 21:49   CU83B Clarion en-660 Nissan Primera p10 kolektor graficzny

witam Koledzy!
Sprzedałem swojego Lancrka i przyszedł czas na kolejnego japońca Nissana Primere p10 eGT(SR20De) i w nim pod radiem znajdował sie oto taki sprzęt jak poniżej na foto czyli cu83b wyczytam że będzie mi on działał tylko pod oryginalnym radiem nissana którego oczywiście nie mam a pod swoje JVC kd g332 nie mogę podłączyć tego sprzętu, pomoże mi ktoś sprawdzić czy ten sprzęt w ogóle działa czyli jak go podłączyć pod akumulator by sprawdzić czy działa (podświetlenie czy sie załącza).
Pozdrawiam

eddisson 
Mitsumaniak

Auto: Galant EA2A
Wysłany: 18-04-2012, 11:44   

To coś to equalizer i szczerze powiem, że już wolał bym zaślepkę w tym miejscu niż takiego antyka pod tak nowoczesnym radiem o jakim piszesz.
Widziałem, że na elektrodzie dostałeś tylko burę za pisownie- ja już omijam te forum :/
Złącze 4 pinowe to tylko zasilanie i DIMM a 8 pinowe DIN to wejście sygnału audio i jego wyjście i wątpię by był to equalizer mocy więc nawet nie masz co się męczyć by podłączać to ustrojstwo do JVC.
Wartość takiej elektroniki to też niewiele.
2x D53A

leigimas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-04-2012, 13:25   

a kolego podpowiesz mi w jaki sposób to podłączyć aby sprawdzić czy działa podsiwietlenie tego sprzętu? co do forum elektroda to moim zdaniem powinno byc to forum poprawnej polszczyzny i ortografii <facepalm>

eddisson 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-04-2012, 12:42   

1- Zasilanie BATT,
2- Masa,
3- Pewien nie jestem ale to najpewniej DIMM z przyciemniania podświetlania zegarów i radia,
4- Zasilanie BATT.
Na początek bym podpiął 1,2 i 4 a jak by nie ruszyło to 3 z ograniczeniem prądowym na paręnaście mA, a jak nie posiadasz zasilacza laboratoryjnego to rezystor 100ohm na 1/8 W, spali się lub zacznie się gzrać zanim coś eksploduje, to będzie znak do zaprzestania eksperymentu :biggrin:

leigimas 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-04-2012, 15:00   

uruchomiłem :)

a tu filmik:
http://w451.wrzuta.pl/film/9W3IvGZyfrl/cu83b

eddisson 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-04-2012, 13:53   

Cieszy widok kiedy się pomogło choć odrobinę :)
2x D53A

Odpowiedz do tematu