Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] CA0 przekaźnik odwierana szyb gdzie jest?
Autor Wiadomość
Colt92LBN 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2012, 23:52   [CAxA] CA0 przekaźnik odwierana szyb gdzie jest?

jak w temacie prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony przez karolgt 16-05-2012, 23:59, w całości zmieniany 1 raz  

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 29-04-2012, 18:25   

Jak wsadzisz głowę pod kierownicę to obok kolumny kierowniczej powinna być taka biała podstawka z samymi przekaźnikami. Jak chcesz sobie pomóc to nasłuchuj gdzie włącza się podgrzewanie szyby, ten przekaźnik też jest na tej podstawce.

maro275 
Mitsumaniak
noob

Auto: Mitsubishi Lancer GLXi 1.6 16v
Wysłany: 01-05-2012, 00:11   

Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku, bo jak mi wysiadł to te 3 rzeczy na pewno mi nie działały... więc jak mówi kolega wyżej włączaj 1 z tych 3 rzeczy, a zlokalizujesz na pewno ten przekaźnik, jeżeli nie to pisz... pobawię sie osobiście i wrzucę fotkę z przekaźnikiem oznaczonym ;]

No i błąd kolego zrobiłeś w temacie... "odwierania" otwierania chyba powinno być ;]

Colt92LBN 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt
Wysłany: 01-05-2012, 14:16   

ale mi tylko nie działałają szyby:((((

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 02-05-2012, 22:04   

Colt92LBN, nie biadol jak baba tylko poszukaj cykania przekaźnika z ogrzewania szyby to znajdziesz podstawkę, o której mówię.
maro275 napisał/a:
Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku
Błąd. Wszystkie trzy rzeczy mają osobny przekaźnik.

maro275 
Mitsumaniak
noob

Wysłany: 04-05-2012, 23:30   

londolut napisał/a:
Colt92LBN, nie biadol jak baba tylko poszukaj cykania przekaźnika z ogrzewania szyby to znajdziesz podstawkę, o której mówię.
maro275 napisał/a:
Podgrzewanie szyby, sterowanie szybami i nawiew... z tego co pamiętam jest na 1 przekaźniku
Błąd. Wszystkie trzy rzeczy mają osobny przekaźnik.

to czemu jak 1 przekaźnik mi pierdzielnął to te 3 rzeczy ani me ani be ? jakąś zależność muszą mieć... myślałem, że to jeden przekaźnik właśnie... a pamiętam że wtedy szybki mi parowały i ani otwieraniem szyb, ani nawiewem nie mogłem się poratować...

londolut 
jradmin Colt

Wysłany: 05-05-2012, 12:08   

maro275, nie wiem czemu tak jest ale ja fabrycznie nie miałem elektrycznych szyb a podgrzewanie tylnej szyby i nawiew tak i o dziwo wszystko działało :D :P W dodatku po założeniu szyb, musiałem dokupić identyczny przekaźnik jak od podgrzewania szyby i wsadzić go obok niego i wtedy szyby zadziałały.

Major93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 05-05-2012, 18:06   

Colt92LBN napisał/a:

kup se młotek, i otwieraj nim :D A bezpieczniki sprawdzone?;o

maro275 
Mitsumaniak
noob

Wysłany: 06-05-2012, 00:13   

londolut napisał/a:
maro275, nie wiem czemu tak jest ale ja fabrycznie nie miałem elektrycznych szyb a podgrzewanie tylnej szyby i nawiew tak i o dziwo wszystko działało :D :P W dodatku po założeniu szyb, musiałem dokupić identyczny przekaźnik jak od podgrzewania szyby i wsadzić go obok niego i wtedy szyby zadziałały.

U mnie fabrycznie są szybki elektryczne i mam 1 przekaźnik od tych wyżej wymienionych rzeczy...

Colt92LBN napisał/a:

Sprawdź ten bezpiecznik jak przedmówca wyżej poradził, albo ... hmm może kabel się przetarł lub przerwał od otwierania drzwi .. bo jeżeli przełącznik kierowcy będzie niepodłączony, a jeżeli jakiś kabelek padł to tak jak by był niepodłączony, to szyby nie działają, albo po prostu szlag trafił przełącznik w drzwiach kierowcy.

Major93 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 07-05-2012, 12:58   

nie wiem czy to jakas wskazówka bedzie, ja jak miałem zablokowaną linke to wgl nie działał mi podnosnik a prąd był normalnie, gdy udrozniłem te rowki to zaczął buczec tak jak powinien, moze cos masz popalone :<

Odpowiedz do tematu