|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Montaż silniczka reflektorów Carisma I |
Autor |
Wiadomość |
ReaperEzg
Forumowicz
Auto: mitsubishi carisma msx
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 05 Maj 2012 Posty: 131 Skąd: Zgierz
|
Wysłany: 07-05-2012, 15:34 Montaż silniczka reflektorów Carisma I
|
|
|
Tak jak w temacie, z moich obserwacji wywnioskowałem że, elektryczna regulacja świateł góra/dól jest tylko w lampie po prawej stronie, po stronie kierowcy jest jakaś zaślepka. Wymontowałem akumulator, zrobiło się trochę miejsca, próbowałem wyciągnąć to ustrojstwo, które znajduję się w miejscu brakującego silniczka, lecz napotkałem problem w postaci wkręconej śrubki, teraz moje pytanko, czy w tym wypadku nie obejdzie się bez demontażu zderzaka i czego tam jeszcze aby wyciągnąć lampę, czy może użyć więcej siły i wyciągnąć to "coś" tak, aby nic nie uszkodzić |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 07-05-2012, 15:49
|
|
|
Powinno się dać wyciągnąć tą blokadę, ciągnąć aż ten zatrzask puści. Jednak gdy plastik jest już w kiepskim stanie to może się tak zdarzyć, że zatrzask nie puści a się urwie od odbłyśnika w lampie. Miałem tak właśnie ostatnio i musiałem wymieniać całą lampe;/
Powodzenia |
|
 |
ReaperEzg
Forumowicz
|
Wysłany: 07-05-2012, 15:54
|
|
|
A nie pamiętasz może czy koniec tej zaślepki był wkręcony czy tylko wciśnięty w odbłysk? |
|
|
|
 |
lesmen
Mitsumaniak

Auto: Carisma1,9TD & PajeroI&
Pomógł: 6 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 117 Skąd: Kaszuby
|
Wysłany: 07-05-2012, 15:59
|
|
|
wydaje mi się, że ta zaślepka jest przymocowana na tej samej zasadzie co silniczek a więc jest wciśnięta. |
|
 |
ReaperEzg
Forumowicz
|
|
|
|
 |