|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] światła a malejące obroty |
Autor |
Wiadomość |
dybir
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6 2003
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 28 Skąd: grodzisk mazowiecki
|
Wysłany: 06-05-2012, 23:58 [MSS 1.6] światła a malejące obroty
|
|
|
witam, moim problemem jest to, że gdy gaszę światła maleją obroty na krótką chwilę po czym się normują, dzieje się też tak gdy jadę z niezapalonymi światłami np. przy zmianie biegów, ale dopiero jak jest nagrzany, inny objaw to jak włączę awaryjne to silnik jakby minimalnie obniżał obroty w rytm migania awaryjnych, widać minimalne ruchy obrotomierza, nie mam żadnych błędów, kontrolki się nie świecą, spalanie ok 7-7.8, auto rocznik 2003 bez gazu. proszę o jakieś sugestie, pozdrawiam |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 07-05-2012, 06:42
|
|
|
Możliwe, że kończy się już akumulator, ma mniejszą pojemność i przez to przy trochę większym poborze prądu czy też przy gwałtownym jego zmniejszeniu alternator stawia odpowiednio większy i mniejszy opór. |
|
|
|
 |
szkuba
Forumowicz
Auto: MSS 1.3 GL 2000r.-sprzedany
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2007 Posty: 190 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: 07-05-2012, 21:46
|
|
|
Ogólnie minimalny spadek obrotów może występować. Komputer sam dobiera więcej paliwa kiedy są włączone światła. Ja po założeniu świateł dziennych miałem taki efekt że samochód przygasał przez jakiś czas zanim się nauczył na nowo wolnych obrotów. |
_________________ Kuba |
|
|
|
 |
cygan555
Nowy Forumowicz

Auto: Space Star 1.6 2004r. Comfort
|
Wysłany: 08-05-2012, 11:07 światła a malejące obroty
|
|
|
Potwierdzam słowa kolegi Szkuba obroty początkowo spadają, mniej odczuwalne w dieslu . Po zalożeniu świateł do jazdy dziennej, problem jest prawie niezauważalny chyba że sie jeżdzilo w nocy a potem w dzień. |
|
|
|
 |
SiMa
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.6 (4g18) Family 2004
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sty 2011 Posty: 368 Skąd: Opole; Kępno
|
Wysłany: 08-05-2012, 20:45
|
|
|
Przy wyłączaniu świateł to normalne w naszych 1.6, że na krótką chwilę maleją obroty.
Kolega dybir, że przy zmianie biegów, obroty mu maleją....
A czy odłączałeś niedawno akumulator?? |
|
 |
dybir
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6 2003
Pomógł: 1 raz Dołączył: 15 Cze 2011 Posty: 28 Skąd: grodzisk mazowiecki
|
Wysłany: 08-05-2012, 23:13
|
|
|
no właśnie jak odłączę aku i podłączę , czekam aż się zagrzeje do włączenia wentylatora i po tym cyklu nie ma objaw ale z czasem się pojawiają ale błędów nie ma.
[ Dodano: 20-06-2013, 23:02 ]
witam, problem chyba minął, przeczyściłem krokowca, przepustnice, i ogólnie co sie dało, każdą rurkę i dziurkę hehe, a potem przeprowadziłem autoadaptację według instrukcji tu na forum i obroty ani drgną. |
|
|
|
 |
|
|