|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
szwankuje abs |
Autor |
Wiadomość |
hryc90
Nowy Forumowicz
Auto: ecilipse 1g
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 15-05-2012, 12:37 szwankuje abs
|
|
|
ostatnio po wymianie przeguba zew i sworznia z lewej strony zauważyłem świecącą się kontrolkę abs. przy hamowaniu przy wolnej prędkości (ok 40km/h) bez względu czy hamuje gwałtownie czy powoli załącza się abs w lewym kole przy większej prędkości te zjawisko nie występuje. jest to bardzo uciążliwe, gdyż prawie wjechałem dziś w tył bmw e46... możliwe, że podczas wymiany wzruszyłem delikatne czujnik abs który zmienił kąt położenia względem zębatki i przez to jest ten problem? |
|
|
|
 |
kicek86
Mitsumaniak
Auto: Mitsubishi Eclipse 97'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 9 razy Dołączył: 08 Gru 2009 Posty: 149 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 15-05-2012, 16:03
|
|
|
hryc90, sprawdź czy są wszystkie zęby na koronce. Może być, że jeden z nich będzie uszkodzony. Możesz sprawdzić też czy nie wplątało się tam coś metalowego między zęby. Czujnik nie jest łatwo ruszyć, bo zwykle jest on zapieczony przez cały ten brud. Możesz jednak sprawdzić czy dociśnięty jest do końca. Tam chyba śruba trzyma ten czujnik to nie będzie go można ruszyć tak łatwo. Sprawdź czy koronka z zębami nie zsunęła się, albo krzywo nie jest. Nie wiem jak w 1G, ale w 2G można sprawdzić będy ABS po przez wymruganie. Chyba w 1G też można wymrugać błędy ABS. Poszukaj na forum informacji na ten temat. Zakładamy oczywiście, że to tam coś się stało, a nie problem z pompą czy komputerem bądź bezpiecznikiem. |
|
|
|
 |
|
|