|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
10. MitsuManiaki Dzieciom - Krystianek MARZENIE SPEŁNIONE!!! |
Autor |
Wiadomość |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 17-05-2012, 09:40 10. MitsuManiaki Dzieciom - Krystianek MARZENIE SPEŁNIONE!!!
|
|
|
Krystian ma 10 lat i cierpi na zanik mięśni. Jest uczniem II klasy SOSW w Leżajsku.
Ze względu na postępującą chorobę od września 2011r. uczy się w domu - nauczyciele przyjeżdżają do niego.
Jednym z marzeń Krystiana jest zobaczenie naszego polskiego morza. Dotychczas zna je z filmów, wierszy i ilustracji.
Sytuacja finansowa rodziców Krystiana nie pozwala na spełnienie jego marzenia - wycieczki nad morze Bałtyckie.
W ramach Akcji Mitsumaniaki Dzieciom chcielibyśmy zorganizować Krystiankowi i jego rodzicom tygodniowy pobyt w ośrodku wypoczynkowym nad morzem Bałtyckim!
 |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 16-07-2012, 10:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 21-05-2012, 12:57
|
|
|
jestem bardzo mile zaskoczony, ale wygląda na to, iż marzenie Krystianka jest już spełnione:) Pracujemy jedynie nad ewentualnym sfinansowaniem transportu Krystianka z rodzicami nad morze (to prawie 800km)...
Więcej informacji wkrótce |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 24-05-2012, 16:36
|
|
|
Mogę już poinformować chyba, iż Krystianek spędzi swoje wymarzone wakacje nad morzem w Ośrodku Wypoczynkowym Fregata w Łebie ( www.ow-fregata.pl ) !
Ośrodek zaproponował Krystiankowi i jego rodzicom 7 dniowy pobyt z pełnymi luksusami, za co ja w imieniu Akcji MitsuManiaki Dzieciom no i Krystianka serdecznie dziękuję!!!
A wielce prawdopodobne, ze to nie koniec niespodzianek od tego Ośrodka!
Dziękuję MitsuManiakowi, który to wszystko zorganizował i który się ujawni jeśli będzie chciał! |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 30-05-2012, 18:16
|
|
|
MARZENIE SPEŁNIONE!!!!!
Krystianek z rodzicami dzięki uprzejmości Ośrodka Wypoczynkowego Fregata (www.ow-fregata.pl) spędzi wymarzone wakacje w dniach od 28 lipca do 6 sierpnia nad morzem!
Ośrodek Fregata, który mieści się w Łebie zasponsorował pokój 3 osobowy wraz z wyżywieniem dla Krystianka i jego rodziców!
W imieniu Akcji MitsuManiaki Dzieciom z całego serca dziękuję właścicielom Ośrodka oraz anonimowego Mitsumaniakowi, który zorganizował wypoczynek dla Krystianka.
Na pewno te wakacje będą dla Krystianka niezapomnianymi wakacjami, które dotychczas nie były możliwe do spełnienia, gdyż Krystianek mieszka w Leżajsku, czyli w odległości prawie 800km od morza!
Serdecznie dziękujemy!!!
Recenzję z pobytu Krystianka nad morzem prześlemy Wam po spędzonych przez niego wakacjach |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

|
Wysłany: 17-08-2012, 12:15
|
|
|
Krystianek wrócił ze swoich wymarzonych wakacji!
Dziękujemy serdecznie w imieniu Krystianka ośrodkowi wypoczynkowemu Fregata ( www.ow-fregata.pl ) oraz anonimowemu MitsuManiakowi, dzięki którym tygodniowe Wakacje w Łebie z wszystkimi wygoda
mi mogły mieć miejsce.
Uśmiech Krystianka mówi sam za siebie - MARZENIE SPEŁNIONE!
Poniżej list podyktowany przez Krystianka i spisany przez Panią Pielęgniarkę:
"Budowałem zamki, kąpałem się w morzu. Hotel był ładny, pokój mój był ładny. Jechałem na koniku. W Czarnym Stawie karmiłem kaczki. Podobało mi się, oglądałem statki w porcie. Na plaży było dużo ludzi, kąpałem się, dokopałem się do wody, tata mi pomagał.
Opalałem nogi, wygrzewałem może mnie nie będą boleć.
Jedzenie było dobre "Szwedzki stół".
Po obiedzie pyszne desery. Zdjęcia robiłem. Ładny był rynek w Łebie. Na deptaku aleja prezydentów. Podobało mi się oczko wodne przed hotelem. Chodziłem po lasach. Znalazłem jedną muszelkę. Spacerowałem na barana u taty. Na tarasie w hotelu siedziałem i widziałem mewy.
Jak by było bliżej to bym pojechał jeszcze raz. Byłem koło Gdańska na stacji paliw, jadłem hamburgera.
Na nowoczesnej stacji autobusów i pociągów w Gdyni. Chyba tyle.
Krystian"
Myślę, że te słowa mówią same za siebie...
Jeszcze raz dziękuję Wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że marzenie Krystianka zostało spełnione.
         |
Ostatnio zmieniony przez Firebee 17-08-2012, 15:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
pamar
Mitsumaniak Kainamustim

Auto: Carisma 1,9TD Colt VII 1,3
Zaproszone osoby: 2
|