|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wrazenia i odczucia po wiekszym remoncie |
Autor |
Wiadomość |
jacobs
Nowy Forumowicz 200 po miescie
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-05-2012, 16:43 wrazenia i odczucia po wiekszym remoncie
|
|
|
Witam, ostatnio 3 tygodnie jezdzilem rowerem, poniewaz moj Misiek stal wwarsztacie.
wymieniono: rozrzad, lozysko wyciskowe sprzegla, lozysko oporowe, tarcze sprzegla, uszczelki pod pokrywami zaworów, wszystkie plyny, filtry, min. powietrza bawelniany KW, wycieto katalizator, wspawano w jego miejsce tlumik srodkowy, wymieniono tlumik koncowy, czyjnik biegu wstecznego, pokrywy zaworow wypiaskowano ( rdzawy nalot ) pomalowano specjalna jakas tam farba wypiekane w piecu, piekny czarny mat. Jak wrazenia? Rewelacja, skrzynia chodzi gladko i precyzyjnie, sprzeglo bierze natychmiast. Silnik odetchnal i znacznie sie wyciszyl, przede wszystkim nie klepia popychacze. Misiek widocznie lepiej sie zbiera, przede wszystkim odzyskal dol i do tego gora jest rewelacyjna, smialo do 7 tysiecy i nie zdycha. koszt laczny czyli czesci to 2300, robicizna 1000 ( znajomy, sprawdzony mechanik - mianiak hondy )
jezeli macie jakies pytania dotyczace wykonanych prac, jesli chcecie jakies szczegoly to smialo pytac |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 21-05-2012, 15:34
|
|
|
Nie kumam, żalisz się czy chwalisz? U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21949 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 21-05-2012, 17:16
|
|
|
elektryk napisał/a: | Nie kumam, żalisz się czy chwalisz? | Ja też nie kumam. Piszemy tu o problemach technicznym, więc mniemam, że jeszcze jest coś nie tak. |
|
|
|
 |
k@rol
Mitsumaniak 02605/KMM

Auto: Mazda 3 2.0Pb
Pomógł: 6 razy Dołączył: 27 Paź 2009 Posty: 839 Skąd: Bedzin
|
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 141 razy Dołączył: 21 Kwi 2008 Posty: 12607 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 22-05-2012, 14:53
|
|
|
elektryk napisał/a: | U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła. |
Pewnie jest inaczej zepsuta... Spróbuj podmienić silnik, może to to... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 22-05-2012, 15:28
|
|
|
krzychu napisał/a: | elektryk napisał/a: | U mnie po wymianie sprzęgła i łożyska oporowego skrzyni biegów się nie naprawiła. | Pewnie jest inaczej zepsuta... Spróbuj podmienić silnik, może to to... | Oj tam od razu silnik, na razie wymieniłem opony na letnie i odkurzyłem wnętrze, zgadnij czy pomogło. |
|
|
|
 |
|
|