Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kolejne zmiany w moim colcie
Autor Wiadomość
ballistic
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2007, 23:26   kolejne zmiany w moim colcie

I colcik przechodzi kolejne zmiany... Kupilem komplet siedzen takich samych jak mialem i dalem do obszycia tapicerowi biala skora, miedzy szwy ma wstawic czarna lamowke i calosc ma byc przeszyta podwojnym czarnym szwem zobaczymy jak to bedzie wygladalo Jeszcze teraz mala ingerencja w zawieszenie(tylko musze znalezc jakies nizsze sprezynki do niego moze wiece czy mozna cos takiego u nas kupic? jesli nie znajde tego w polsce to jade teraz do uk a tam nawet do starego c50 jest masa ciekawych artykolow tylko ze trzeba za to troche polozyc $ ale czego sie nie robi dla wlasnych przyjemnosci :D ) trzeba miska przyglebic. zastanawiam sie tez nad felgami 17 ale to dopiero sie okaze czy je zmieszcze. do tego prawdopodobnie dojedzie podwojne malowanie dol zostanie bialy a gora(dach maska i wszystko co idzie do zalamania na karoserii bedzie polakierowane czarna perla. I moze w koncu zmienie GRILL bo do dzis nie moglem sie zebrac zeby kupic i wymienic na normalny. co myslicie o tych pomyslach?:)

BUBU 
Mitsumaniak
Partyzant

Auto: Endeavor
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2007, 00:00   

Większość ok , ale ta biała skóra :shock: pomyślałeś jak będzie wyglądała za pół roku ???
Z felgami 17 to raczej przegiąłeś :roll:
Pzdr.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Wysłany: 06-01-2007, 11:55   

Nie no felgi na pewno za duze! Nie na nasze drogi! Max u nas to 15''! JAkbys chcial 17'' bez zaginania rantow sie nie obejdzie! Biala skora???hmmm do Auta ktore jest biale, biala skora??? Dla mnie to troche nie pasuje! Chociaz ze bedzie dach i slupki czarne moim zdaniem nie pasuje biala!!! Ale to jest rzecz gustu! A poza tym bedzie Ci sie brudzic! Gleba ok bedzie lepiej wygladal na pewno! Ja bym sie jeszcze zastanowil nad przyciemnieniem szybek:-)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 06-01-2007, 17:05   

Kleju napisał/a:
Biala skora???hmmm do Auta ktore jest biale, biala skora??? Dla mnie to troche nie pasuje!

Też nie bardzo mi to podchodzi, proponuję niebieską lub czerwoną skórę.
Kleju napisał/a:
Ja bym sie jeszcze zastanowil nad przyciemnieniem szybek:-)

Obowiązkowo.

ballistic
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2007, 18:32   

cimne szybki moze ale jesli juz to po calosci i nie folia... 17felgi jesli sie zmieszcza to nie na nasze drogi raczej czesto jestem nim w uk lub dojczland wiec tam jakos by daly rade u nas pomysla 15 na profilu 50 juz ledwo zyja... a biala skore mam w omedze i nie brudzi sie wyglada ladnie od 96roku wiec mysle ze w colcie tez sie sprawdzi a chce biala ale laczona elemnetami z czerna wiec mysle ze ladnie ebdzie sie to komponowalo z bialym samochodem. Nie lubie czerwonych, niebieskich czy innych pstrokatych kolorow :) albo czarna albo biala jeszcze zobacze :) a dach dobry pomysl?

[ Dodano: 06-01-2007, 18:41 ]
a i jeszcze pytanko obnizal ktos z was zawieche w colcie? macie moze jakis pomysl skad wziasc zestaw sprezyny itp?

bb
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 14:41   

ballistic napisał/a:
a i jeszcze pytanko obnizal ktos z was zawieche w colcie? macie moze jakis pomysl skad wziasc zestaw sprezyny itp?

Chetnie i ja bym sobie tyl pare cm na dol opuscil, ale nie moge nic znalesc :/ Przod (przynajmniej u mnie) stoi wystarczajaco nisko i jakby dac nizej to juz przesada.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 07-01-2007, 16:05   

ballistic napisał/a:
17felgi jesli sie zmieszcza

Napewno się zmieszczą tylko nie wiem jakie powinny mieć ET. Kiedyś na Allegro był na sprzedaż Colt C52 z 17" felgami. Tylko, że sprężyny musiałbyś mieć napewno seryjne.
ballistic napisał/a:
a dach dobry pomysl?

Według mnie super pomysł (sam chciałem tak zrobić w moim "byłym" Colciaku). Ale warunek to wszystkie szyby przyciemnione, prócz przednich słupków. Gdy one zostaną białe to autko na pierwszy rzut oka będzie wyglądało jak kabriolet :D
ballistic napisał/a:
macie moze jakis pomysl skad wziasc zestaw sprezyny itp?

Najtaniej kupisz sprężyny firmy Jamex. Kiedyś z netu ściągnąłem katalog ich sprężyn, firma jest chyba holenderska, i do Coltów 88-92 zestaw sprężyn kosztował nieco ponad 300 zł. Szukaj kontaktu z tą firmą.

ballistic
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 21:15   

felgi prawdopodobnie takie http://www.bilgalleri.dk/....jpg?11-09-2006 19:11:37 chyba beda pasowaly :twisted:

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 22:02   

ballistic napisał/a:
felgi prawdopodobnie takie http://www.bilgalleri.dk/....jpg?11-09-2006 19:11:37 chyba beda pasowaly :twisted:

felgi całkiem całkeim :D kucze, lans może bedzie ale każdy krawężnik to bedzie dla Ciebie mont everest ;/ no nic ale nie wszystko co ładne jest praktyczne....

Hugo napisał/a:
a dach dobry pomysl?

Według mnie super pomysł (sam chciałem tak zrobić w moim "byłym" Colciaku). Ale warunek to wszystkie szyby przyciemnione, prócz przednich słupków. Gdy one zostaną białe to autko na pierwszy rzut oka będzie wyglądało jak kabriolet :D

a właśnie widziałem gdzieś czarnobiała fotke colta c50 cabrio... a moze mi sie śniło ale wygladał zajebiście i jeszcze miał poszerzone nadkola z tylu i z przodu.... wtedy do takiego cabrio białą skóra jest super :D :D :mrgreen:

ballistic
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 22:07   

krawezniki bede omijal szerokim lukiem :) ale boje sie polskich dziur bo to moze tez byc przeszkoda nie do pokonania :D ale colcik bedzie czesciej jezdzil po autobanach niemieckich niz u nas wiec mysle ze jakos wytrzymaja :)

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 09-01-2007, 00:42   

ballistic napisał/a:
felgi prawdopodobnie takie http://www.bilgalleri.dk/....jpg?11-09-2006 19:11:37 chyba beda pasowaly

Fajne. Tylko trochę śmiesznie wygląda ta maciupka tarcza w środku :wink:
Zauważ że ten colt miał wyciągane ranty błotników

ballistic
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 20:43   

jesli bede zakladal jakies 17 to wiem ze bede musial poszerzyc nadkola na razie faza pomyslow zobaczymy co bedzie za jakis miesiac mam nadzieje ze do wiosny sie wyrobie ze wszystkim byle czasu starczylo :)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 10-01-2007, 20:47   

Hugo napisał/a:
ballistic napisał/a:
17felgi jesli sie zmieszcza

Napewno się zmieszczą tylko nie wiem jakie powinny mieć ET. Kiedyś na Allegro był na sprzedaż Colt C52 z 17" felgami. Tylko, że sprężyny musiałbyś mieć napewno seryjne.

powodzenia z seryjnymi sprezynami, napewno by obcieralo

Odpowiedz do tematu