Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] Peknieta szyba przednia!!! Troche pilne!
Autor Wiadomość
Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-01-2007, 17:40   [ALL] Peknieta szyba przednia!!! Troche pilne!

Witam Mam peknieta szybe przednia!!! :( Nie wiem jak to sie stalo bo wczoraj bylo ok dzisiaj wychodze a tu pekniecie! Od dolnego lewego rogu w strone srodka idzie pekniecie ok 10cm krecha!!! Orientujecie sie ile kosztuje taka szyba>??? i czy oplaca sie ja naprawic???? na razie jest jedna kreska nie ma odpryskow!!!
Ostatnio zmieniony przez harpagan 15-10-2007, 11:17, w całości zmieniany 1 raz  

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 07-01-2007, 18:31   

Kleju napisał/a:
Orientujecie sie ile kosztuje taka szyba>?

Z montażem pewnie około 350zł, z gwarancją, nowa. (firma Jaan)

Kleju napisał/a:
i czy oplaca sie ja naprawic?

Moim zdaniem nie. Nie wiem czy wogóle ktoś się tego podejmie i da na tą naprawę gwarancję. Pozatym najprawdopodobniej policja będzie się tego czepiać i diagności na przeglądzie też.
Przygotuj się na to, że w miarę jeżdżenia pęknięcie będzie wędrować dalej.

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 07-01-2007, 18:34   

josie napisał/a:
Z montażem pewnie około 350zł, z gwarancją, nowa. (firma Jaan)

az tyle??? :shock: myslalem ze w kwocie 200zl sie zamkne!!! A taka fajna szybke mialem oryginalna mitsubishi :cry:

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 18:37   

Na razie bym na Twoim miejscu jeździł i patrzył czy pójdzie dalej. Jak pójdzie, to wtedy wymienisz. Po co wyskakiwać przed orkiestrę?

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 07-01-2007, 18:51   

Fido__ napisał/a:
Na razie bym na Twoim miejscu jeździł i patrzył czy pójdzie dalej. Jak pójdzie, to wtedy wymienisz. Po co wyskakiwać przed orkiestrę?

A jak ta orkiestra (czyt. policja) wyskoczy przede mna??? :D zabranie dowodu i nastepne koszty a szyba i tak trzeba bedzie wymienic!

stankiew
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 18:58   

350 to bardzo mało ja za przód jak sie dowiadywałem w Wawce to za przód chcieli 490 zł.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 07-01-2007, 19:13   

Kleju napisał/a:
Fido__ napisał/a:

A jak ta orkiestra (czyt. policja) wyskoczy przede mna??? :D zabranie dowodu i nastepne koszty a szyba i tak trzeba bedzie wymienic!

Też mi kiedyś pękła. I stanęła po 10cm. Co innego jak zacznie się rozszerzać, wtedy należy wymienić na nową. Szkoda, że nie jesteś z W-wy. Znam tu świetny zakład, który naprawia takie rzeczy.

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 09:04   

Mnie też rok temu pękła szyba - pozioma kreska od prawego boku (od mniej więcej połowy wysokości szyby). Pojechałem ją zrobić, nowa szyba to ok. 400PLN a naprawa wyniosła mnie chyba 70PLN. Przegląd przeszedłem bez najmniejszego problemu (prawie tego nie widać) a policja jakoś nie chce mnie zatrzymywać (odpukać) więc nie ma problemu :wink:

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 08-01-2007, 10:03   

270zl za najtansza szybe :shock: bylem sie pytac w 3 zakladach w opolu!!! do tego wstawienie jeszcze min 100zl!!! Normalnie zdzierstwo :? a pekniecie juz dalej poszlo :(
Nie wiem wiec moze ja zrobic?! ALe jak znowu peknie?! Ale to oryginalna mitsu a tak wpakuja mi jakas no name

czarnuch23 
Mitsumaniak
Jaszczomp:>

Auto: Outlander 2.0T
Wysłany: 08-01-2007, 14:03   

Sprawdz moze masz slad po uderzeniu na szybie ( to byla by przyczyna ) albo miales wstawiana szybe i zle to zostalo zrobione... (ja c oprawda w polonezie ale wymienilem 3 szyby zanim sie pokapowalem ze kolesie zle wstawiaja i przy zmianach temperatur trzaska)
a zawsze morzesz kupic misiowa szybe na szrocie tylko trzeba uwazac czy szybka nie jest zadarta przy wycinaniu (bedzie pekac) i bedzies zmial oryginalna misiowa:) (ja mam taka wstawiona ale wstawiana byla jeszcze za granicami panstwa......

Kleju 
Forumowicz
Mivec Power

Wysłany: 08-01-2007, 14:29   

czarnuch23 napisał/a:
Sprawdz moze masz slad po uderzeniu na szybie ( to byla by przyczyna ) albo miales wstawiana szybe i zle to zostalo zrobione... (ja c oprawda w polonezie ale wymienilem 3 szyby zanim sie pokapowalem ze kolesie zle wstawiaja i przy zmianach temperatur trzaska)
a zawsze morzesz kupic misiowa szybe na szrocie tylko trzeba uwazac czy szybka nie jest zadarta przy wycinaniu (bedzie pekac) i bedzies zmial oryginalna misiowa:) (ja mam taka wstawiona ale wstawiana byla jeszcze za granicami panstwa......

Juz ja ogladalem! Pekniecie pojawilo sie z pod szybia! Nic nie udezone ani nic! Wkaldana tez w polsce nie byla!!! Wyglada ze w niemczech tez nie!!! Tak sie zastanawiam moze to przez nasze drogi? JAkies naprezenia, auto mam obnizone i troche sztywne jest! No ale tego sie nie dowiem!!! Temp tez odpada bo to bylo z soboty na niedziele a temp byla plusowa!

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 08-01-2007, 16:51   

Kleju napisał/a:
JAkies naprezenia, auto mam obnizone i troche sztywne jest!

I to w połączeniu z jakąś większą dziurą pewnie było przyczyną. Buda auta znacznie bardziej pracuje przy sztywnym zawieszeniu.
Np. mój kolega, który ma golfa II mówi, że wszystkim, którzy obniżali to auto zaczyna trzeszczeć tapicerka przy szyberdachu na nierównościach/garbach, a szczególnie jak się zjeżdża z krawężnika koło po kole.

Ale nie przejmuj się - na nową szybę i montaż masz gwarancję.

Pawell
[Usunięty]

Wysłany: 08-01-2007, 21:47   Re: Peknieta szyba przednia!!! Troche pilne!

Kleju napisał/a:
Witam Mam peknieta szybe przednia!!! :( Nie wiem jak to sie stalo bo wczoraj bylo ok dzisiaj wychodze a tu pekniecie! Od dolnego lewego rogu w strone srodka idzie pekniecie ok 10cm krecha!!! Orientujecie sie ile kosztuje taka szyba>??? i czy oplaca sie ja naprawic???? na razie jest jedna kreska nie ma odpryskow!!!

Mi sie niestety w piatek stalo to samo. W sobote rano wsiadam do auta a tam pionowe pekniecie ok. 10cm od prawej strony praktycznie po srodku. Dowiadywalem sie juz o koszty i wraz z montazem wyjdzie ok. 380 PLN :(

Jasiu
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2007, 21:49   

Ja zaplacilem za swoja szybe 300 (szyba) + 70 (przyklejenie). Tak na marginesie- gdzies kiedys slyszalem, ze jak pojawi sie male pekniecie na szybie to mozna wziac do reki wiertarke z malutkim wiertlem i na koncu rysy zrobic dziurke aby pekniecie sie nie powiekszylo. Logiczne to to jest, ale nigdy nie testowalem. I wiertlo tez jakies dobre by sie przydalo :)

markus78
[Usunięty]

Wysłany: 09-01-2007, 22:01   

Jasiu napisał/a:
gdzies kiedys slyszalem, ze jak pojawi sie male pekniecie na szybie to mozna wziac do reki wiertarke z malutkim wiertlem i na koncu rysy zrobic dziurke aby pekniecie sie nie powiekszylo. Logiczne to to jest, ale nigdy nie testowalem.

W podobny sposób była naprawiania moja szyba. Mechanik nawiercił koniec pęknięcia, wpuścił tam żywicy. Potem całość "opalała" się pod lampami. Jeżdżę już rok od naprawy i działa :wink:

Odpowiedz do tematu