|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mały problem elektryczny. |
Autor |
Wiadomość |
Vikthor
Forumowicz
Auto: Carisma 01
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-06-2012, 08:39 Mały problem elektryczny.
|
|
|
Witam, ostatnio mam mały problem z podświetleniem deski rozdzielczej. Ciągle przepala mi bezpiecznik odpowiedzialny za podswietlenie deski oraz za brzęczyk od pozostawionych zapalonych świateł. Wiem że problemu elektrycznego przez internet nie rozwiąże, ale z chęcią posłuchałbym rad od jakiego miejsca mógłbym zacząć szukać rozwiązania, oraz w jaki sposób diagnozować. Cari to GDI 2001r. Na postoju, po włożeniu nowego bezpiecznika wszystko działa jak należy, dopiero podczas jazdy, po przejechaniu około 500 metrów przepala bezpiecznik. Wszystkie żarówki w podswietleniu palą sie normalnie podczas postoju (oczywiście na nowym bezpieczniku), krancowki w drzwiach poczyszczone i posprawdzane.
Prosilbym o jakiekolwieg sugestie, aha nie mogę zlokalizować brzeczyka od świateł, gdzie on dokładnie sie znajduje? |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 05-06-2012, 09:27
|
|
|
A czy montowałeś może ostatnio radio? |
|
|
|
 |
Vikthor
Forumowicz
Auto: Carisma 01
|
Wysłany: 05-06-2012, 11:39
|
|
|
Nie radio nie było ruszane, mam oryginalne. A gdzie dokładnie znajduje sie ten brzęczyk?
[ Dodano: 07-06-2012, 20:40 ]
Czy ktoś mógłby powiedzieć w którym miejscu dobrać się do brzęczyka od pozostawienia świateł zapalonych? szukałem na forum ale nie znalazłem. |
|
|
|
 |
ahalek23
Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 16V 4G92
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Cze 2010 Posty: 58 Skąd: Rymanów
|
Wysłany: 09-06-2012, 14:58
|
|
|
skrzynka bezpieczników czarna strona kierowcy wewnątrz pojazdu z tyłu jest coś co wygląda jak brązowy prostokąt wymiary około 6/4 to tzw buzzer ECU |
|
|
|
 |
|
|