|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Klakson |
Autor |
Wiadomość |
wolfv2
Nowy Forumowicz
Auto: Colt CZ3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-02-2011, 19:31 Klakson
|
|
|
Witam,
Mam bardzo banalne pytanko a mianowicie gdzie w colcie cz3 znajduje sie syrenka klaksonu. Po wcisnieciu klaksonu na kierownicy slysze dzwiek przekaznika, mam takze sprawny bezpiecznik ale auto nie wydaje zadnego dzwieku, podejzewam ze mogly sie rozlaczyc jakies przewody.
[ Dodano: 23-02-2011, 23:14 ]
jak by ktos kiedys szukal klaksonu to jest przy prawym reflektorze ... |
|
|
|
 |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 03-06-2012, 17:51 Re: Klakson
|
|
|
wolfv2 napisał/a: | Witam,
Mam bardzo banalne pytanko a mianowicie gdzie w colcie cz3 znajduje sie syrenka klaksonu. Po wcisnieciu klaksonu na kierownicy slysze dzwiek przekaznika, mam takze sprawny bezpiecznik ale auto nie wydaje zadnego dzwieku, podejzewam ze mogly sie rozlaczyc jakies przewody.
[ Dodano: 23-02-2011, 23:14 ]
jak by ktos kiedys szukal klaksonu to jest przy prawym reflektorze ... |
Wykopałem ten temat, bo po siedmiu latach klakson zmarł. Bezpiecznik sprawny, przekaźnik również. Gdzie i czego szukać? Bo jakoś nie widzę niczego przy prawej lampie... |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 05-06-2012, 17:05
|
|
|
 |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
strk [Usunięty]
|
Wysłany: 05-06-2012, 23:55
|
|
|
Prawie dobrze, ale nie do końca. Klakson jest ukryty pod maskownicą (prawej lampy przeciwmgielnej) i nie widać go z wnętrza komory silnika. Dostęp jest z zewnątrz. Mam nadzieję, że obejdzie się bez demontażu zderzaka
Jutro sprawdzę, będzie foto
[ Dodano: 06-06-2012, 11:26 ]
I problem rozwiązany.
Po przeprowadzeniu typowego troubleshooting'u (bezpiecznik-przekaźnik-sygnał) wystarczyło przeczyścić styki klaksonu:
Maskownica posiada trzy zatrzaski na górnej i trzy na dolnej krawędzi, wystarczy zdecydowanie acz delikatnie podważyć krawędzie płaskim śrubokrętem, jednocześnie ciągnąc maskownicę do siebie. |
|
|
|
 |
|
|