Potrzebna pomoc - czujnik położenia wałka rozrządu |
Autor |
Wiadomość |
tom580
Forumowicz tom580
Auto: Mitsubishi Eclipse GST 1995
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 41 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 09-06-2012, 00:56 Potrzebna pomoc - czujnik położenia wałka rozrządu
|
|
|
Witam, obecnie mam problem z moją perełką gdyż znikneła mi iskra na 2 i 3 cylindrze, po zbadaniu sprawy zauważyłem iż rozpadł mi się czujnik położenia wałka rozrządu który jak się okazało po wymontowaniu był już kiedyś sklejany więc jestem skłonny stwierdzić iż to on jest głównym stwórcą tego problemu, ale niestety następnym problemem jest jego dostępność, pozwiedzałem trochę szrotów i sklepów w okolicy ale niestety nic nie znalazłem więc tu już muszę poprosić was o pomoc w tej kwestii a mianowicie czujniczek wygląda następująco:
http://translate.googleus..._Wb7bHX3NLQbAUA
i nigdzie nie mogę go dostać ale znalazłem czujnik położenia wału
http://moto.allegro.pl/cz...2372648707.html
na pierwsze wrażenie to oprócz kostek i długością przewodów to to samo ale nie wiem co w środku i teraz moje pytanie czy one się różnią od siebie i czy można je zamienić miejscami oczywiście po zamianie kostek podłączeniowych bo chyba tylko to mi zostaje? No chyba że miał by ktoś namiary na osobę u której czujnik położenia wałka rozrządu jest zbędny i chciała by się go pozbyć to był bym bardzo wdzięczny |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 09-06-2012, 11:41
|
|
|
tom580, czujnik z aukcji którą linkujesz jest od znawcy tematu i moderatora działu eclipse na naszym forum Kiepucziego więc na pewno pasuje. Zadzwoń do niego i powołaj się na forum to i może rabat dostaniesz, jeśli nie rabat to na pewno dobrą poradę |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
tom580
Forumowicz tom580
Auto: Mitsubishi Eclipse GST 1995
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Kwi 2009 Posty: 41 Skąd: Koszalin
|
Wysłany: 09-06-2012, 14:05
|
|
|
niestety jednak to nie to samo, potrzebuję czujnik położenia wałka rozrządu i jedyne co mi zostaje rozsądnego to USA |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 09-06-2012, 22:35
|
|
|
www.rockauto.com |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
Juniooor
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Eclipse 2.0 DOHC
|
Wysłany: 17-06-2012, 10:23
|
|
|
Post do usunięcia Nie zauważyłem ze to 95 rok i nie potrzebnie sięodezwałem Przepraszam |
|
|
|
 |
|