Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Carisma 1.6] Belka po silnik
Autor Wiadomość
Mawashi 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 +lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2012, 09:08   [Carisma 1.6] Belka po silnik

Witam ;)

mam drobny problem odnośnie auta, a chodzi o belkę podtrzymującą silnik (nie wiem dokładnie jak to się nazywa), taka podłużna część biegnąca od zderzaka w stronę kierowcy/pasażera. Czy jest możliwość dostania w jakimś sklepie nowej albo ktoś by doradził gdzie taką można dostać znalazłem jedną ale nie wiem czy będzie pasowała i jak długo wytrzyma link. Moją już rdza zjadła i trzyma się na resztkach sił.

Jak w ogóle fachowo się nazywa ta część?

Samochód to Carisma 1.6 90KM Silnik 4G92 z 1998r

mlun 
Mitsumaniak
Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Wysłany: 19-06-2012, 18:26   

Poszukaj na allegro jest tego od groma. Jak nie od mitsu to od volvo. Z tego co użytkownicy pisali te do volvo jakoś lepiej się trzymają.

Mawashi 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-06-2012, 20:28   

Poszukałem też te belki z volvo jak i carismy, mam kilka linków czy mógłby ktoś powiedzieć którą wziąć bo dla mnie to zwykłe żelazo tylko kwotą się różni (volvo tańsze), czy brać z poduszkami czy bez i czy na pewno podejdą te z volvo, w sumie kształt podobny?
1
2
3
czy jeszcze jakieś inne lepiej poszukać?

Wiem, że to banalne pytania ale co do "mechaniki" auta to ja ciemny ;)

Pozdrawiam

kuladencer 
Forumowicz
SZEDSEX

Auto: CARISMA 1.9 TD GLS
Wysłany: 22-06-2012, 01:51   

Przerabiałem ten temat dosyć dawno, ale pamiętam, że belka od GDI do mnie nie pasowała, nie pamiętam tylko czy kupiłem do TD, czy może właśnie od 1.6 (bo dużo elementów pasuje do mnie właśnie z 1.6) na pewno pasuje od VOLVO :D musisz zmierzyć rozstaw otworów na poduchy i odległość tych otworów od końców belki :twisted: kupuj z poduchami jeżeli twoje się skończyły, a sprzedawca ma dobre, w innym razie szkoda pieniędzy :twisted: zwróć uwagę na przednie mocowanie tej belki (pod zderzakiem) nie chciało mi się tego robić przy wymianie belki i teraz musiałem wspawać nową "szynę" w to miejsce, bo śruby przeszły mi na wylot (tyle rdzy) zabezpiecz to zawczasu i będziesz miał z głowy :D pozdrawiam

ps. nie spawajcie bez maski 8) ... masakra jakaś...nie wiedziałem, że oczy potrafią tak boleć :shock: :twisted:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 22-06-2012, 08:23   

kuladencer napisał/a:
ps. nie spawajcie bez maski ... masakra jakaś...nie wiedziałem, że oczy potrafią tak boleć
:mrgreen: Ciężka była noc?

Mawashi 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-06-2012, 08:47   

kuladencer napisał/a:
(...)musisz zmierzyć rozstaw otworów na poduchy i odległość tych otworów od końców belki :twisted: (...)

ciężko będzie mi to wykonać na parkingu przed blokiem gdzie nie ma miejsca, a ostatnio jak byłem u mechanika to mówił że on wymieni tylko niech sobie tą część kupię...
ale dzięki za radę

Odpowiedz do tematu