Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[1.8 MPI] nie działa wskaźnik paliwa
Autor Wiadomość
MPR 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero Pinin 1.8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 22-06-2012, 12:55   [1.8 MPI] nie działa wskaźnik paliwa

Pajero Pinin 1.8 MPI 84kW + gaz. Szukam porady. Mam kłopot ze wskaźnikami paliwa. Wskazówka pokazuje pusty bak (ale kontrolka się nie świeci). W zbiorniku jest ponad 20 l paliwa. Komputer też pokazuje 0 km. Sprawdziłem czujniki w zbiorniku omomierzem, reagują na zmianę położenia pływaka. Pompka też pracuje poprawnie.
Proszę o jakieś sugestie.

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 24-06-2012, 21:33   

No to sprawdź, czy zmiana położenia pływaka rusza wskaźnikiem. Jezeli tak, to powód jest prosty, pływak ma dziurę. Jeżeli nie, to komp pokaże błąd.

MPR 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-06-2012, 22:31   

A jednak to czujnik przy pompie paliwa. W zakresie 70-100% wypełnienia baku działa poprawnie, potem jest uszkodzenie.
Jest jeszcze jeden problem, przy wyłączeniu zapłonu ma 3 serie po 3 długie dźwięki, myślałem, że to komunikat o braku paliwa, ale po zwarciu czujnika, sygnał alarmu dźwiękowego nie ustąpił. Co to może być?

mstrucz 
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Wysłany: 26-06-2012, 08:51   

Piszczy zawsze kiedy jest poniżej 3 st. na zewnątrz i jak komp pokazuje poniżej 50 km do przejechania. Skoro Twój pokazuje 0 (tak jak mój zazwyczaj ;) ) to i piszczy.

MPR 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 26-06-2012, 15:54   

Też myślałem, że to od czujnika, ale wskazania komputera 0 km nie wywoływały takich objawów. Poza tym komputer się przeskalował i teraz mam 300 km do przejechania.
kontrolka paliwa też nie wskazuje rezerwy (sprawdziłem, żarówka jest sprawna) Jak wymienię pompę to się przekonam czy alarm zniknie.

Odpowiedz do tematu