|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Czy ma wpływ na spalanie tłumik? G'91 E33 |
Autor |
Wiadomość |
wilkulodz [Usunięty]
|
Wysłany: 07-01-2007, 22:32 Czy ma wpływ na spalanie tłumik? G'91 E33
|
|
|
Witam serdecznie po dlugiej przerwie w ktorej debatowalem czy robic mojego Galanta'91 czy go zdac na straty.
Postanowilem ze bede go robil (mimo ze w pracy mnie wysmiano ze mam zlom), ale potrzebuje pomocy.
Urwał mi się tłumik dość niespodziewanie miedzy elementem elastycznym a katalizatorem.
Co się okazało zerwały sie też uchwyty.
Mam więc dwa pytania:
1. Ile moze kosztowac ten element elastyczny (nazwy nie sprecyzuje) ktory idzie od kolektora w dol?
2. Czy na moc silnika moze miec wplyw rura wydechowa?
Jak mialem ja zdjeta a auto jechalo jak ZETOR wlaczajac przy okazji wszystkie alarmy w samochodach obok stojacych, samochod nie mial sily i ledwo sie zrywal.
i 3 pytanie (bonus czy jezeli moj tlumik bedzie calkowicie zmontowany w calosc to moga poprawic sie osiagi i spalanie paliwa>?
Moze to dziwne pytanie ale nie wiem kiedy zaczely sie pierwsze przeloty z tlumika.
Z gory dziekuje! |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 08-01-2007, 00:02
|
|
|
1. Sprawdź może na stronie http://sklep.intercars.com.pl/ dla własnej świadomości
2. Oczywiście - objętość jest b.ważna ( długość i szerokość ).
3. Na wiele bym nie liczył ale bez względu na to musisz to zrobić. |
|
 |
Han Solo [Usunięty]
|
Wysłany: 08-01-2007, 00:10
|
|
|
OFKORS! Układ wydechowy ma b.duży wpływ na pracę silnika wogóle, więc takze na moc, obroty itp Dobry wydech to nie kanalizacja tylko układ ściśle współpracujący z silnikiem, nierzadko dzięki pewnym zachodzącym w nim zjawiskom (np. falowym) wydech pomaga wyciągać spaliny z wnętrza cylindra, przyspieszajac jego opróżnianie więc także pracę. Nie znam twego modelu dobrze ale sprawny wydech to rzecz ważna i takowy wpłynie b.pozytywnie i na spalanie i na moc. Warto wymieniać wydech na nowy zamiennik ale jesli znajdziesz kompletny układ w oryginale na jakims szrocie to nawet gdy będzie zużyty zorientujesz się w jego budowie. Tzn jakie rury, puszki, z Lambdą, czy bez, katalizator może..
Przede wszystkim jednak popytaj o kwestie techniczne chłopaków z forum, ja to przy nich techniczny leszcz jestem... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 09-01-2007, 11:50
|
|
|
ad.1 - roznie to nazywaja - plecionka, tlumik drgan itp. - ja placilem 120 zl z montazem (jakies 6 lat temu)
ad.2 - kazdy uklad wydechowy jest liczony przez fabryke i nie robiony ot tak sobie, wiec jego wplyw na prace silnika zawsze jest ogromny
ad.3 - jw. |
|
|
|
 |
|
|