|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
głośniki czy radio? |
Autor |
Wiadomość |
Mamusa
Mitsumaniak Car Audio Maniac
Auto: Lancer GLXi 1.6 16v '94
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 44 Skąd: Myślibórz
|
Wysłany: 26-06-2012, 15:05
|
|
|
tpodsiadlo napisał/a: | o coz. dziwie sie, bo do tej pory nie udalo mi sie w zaden sposob niemilo zaskoczyc ani alpine, jbl, infinity |
Bo nie miałeś okazji słuchać czego innego? Ciężko jest się niemiło zaskoczyć jak nie masz porównania do klasowego sprzętu.
tpodsiadlo napisał/a: | a jak mi pokazesz glosniki manty ktore lepiej graja od jbl |
Nie mam jak Ci pokazać bo niestety dzieli Nas niemała odległość, poza tym nie mam w posiadaniu Diory żeby to udowadniać. Miałem okazję jednak zbadać zarówno organoleptycznie jak i odsłuchowo więc swoją opinię uzasadniam realnymi wrażeniami. Gwarantuję Ci że w tym przedziale cenowym nie znajdziesz dla nich konkurencji, a już na pewno nie z JBL'ów, Infinity, Alpine'ów
tpodsiadlo napisał/a: | obiecuje ze wywale wszystko co mam z samochodu i zamontuje mante |
Mi na tym nie zależy, jak dla mnie to możesz wydawać pieniądze na co Ci się podoba Jednak nie wyrażaj opinii na temat sprzętu z którym nigdy nie miałeś doczynienia.
P.S Dla rozluźnienia atmosfery dodam że u mnie gra mocno kombinowany zestaw 3way za cenę 100zł Konia z rzędem temu kto znajdzie lepiej grający przód w cenie 5x wyższej. Taki dowód na to że pieniądze ani znaczek firmy nie grają |
|
|
|
 |
toretto23
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 CJ0
|
Wysłany: 26-06-2012, 16:55
|
|
|
Cytat: | u mnie gra mocno kombinowany zestaw 3way za cenę 100zł | więc jaki to zestaw?
tpodsiadlo Ja osobiście nie patrzę tylko na markę, liczy się opinia innych dlatego pytam na forum. Sam przykładowo kupiłem głośniki do komputera mało znanej firmy genius 300zł a według mnie są lepsze od Creativa choćby. Wiec sama marka nie świadczy o jakości.
Wiem też,że dany producent robi dobry sprzęt konkurencyjny w danym segmencie produktów lub ceny. np. Blaupunk=wzmacniacze ,Alpine=radia, głośniki w cenie 250zł podobno Helixy. |
|
|
|
 |
Mamusa
Mitsumaniak Car Audio Maniac
Auto: Lancer GLXi 1.6 16v '94
Pomógł: 2 razy Dołączył: 11 Gru 2010 Posty: 44 Skąd: Myślibórz
|
Wysłany: 26-06-2012, 19:02
|
|
|
toretto23 napisał/a: | więc jaki to zestaw? |
3 way z coaxialnym głośnikiem 10cm w komorze z żywicy jako średniak i tweeter + woofery seryjnie montowane w autach koncernu VAG cięte w sposób pasywno(między górą a średniakiem)/aktywny (między średniakiem a dołem). Takiego gotowca nigdzie nie kupisz i bez odpowiedniej wiedzy w temacie zwrotkowania nie do ogarnięcia.
toretto23 napisał/a: | tpodsiadlo Ja osobiście nie patrzę tylko na markę, liczy się opinia innych dlatego pytam na forum |
I o to właśnie chodzi
toretto23 napisał/a: | Wiem też,że dany producent robi dobry sprzęt konkurencyjny w danym segmencie produktów lub ceny. np. Blaupunk=wzmacniacze ,Alpine=radia, głośniki w cenie 250zł podobno Helixy. |
Tu troszkę zaprzeczę, bardzo często jest tak że firmy które na najwyższej półce "rządzą" nie mają do zaoferowania nic budżetowego. No i błąd większości kupujących że nie chcą ryzykować ze sprzętami mało znanych marek, które często są duże lepsze jakościowo. |
|
|
|
 |
toretto23
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 CJ0
|
Wysłany: 26-06-2012, 20:22
|
|
|
Mamusa źle mnie zrozumiałeś dałem przykłady dobrego sprzętu lecz nie uważam, iż są najlepsze. Równie dobrze, jakiś nowy model Magnata może być lepszy choćby od np.Herzów w podobnej cenie. Właśnie szukam najlepszego rozwiązania jakość=cena. a marka jest dla mnie bez znaczenia |
|
|
|
 |
tpodsiadlo
Forumowicz

Auto: Galant V 2.0 V6-24 a/t
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2010 Posty: 430 Skąd: sokolow mlp
|
Wysłany: 27-06-2012, 20:55
|
|
|
ech. mnie nie chodzi o to, zeby kupic glosniki np alpine za 230zl (znalazlem takie nowe na allegro) ale jakis starszy, wyzszy model, tylko uzywany. wogole glosniki uzywane sa w niskich bardzo cenach, bardzo czesto za mniej niz 25% ceny sklepowej. czesto rowniez mozna kupic zagrosze np infinity, bo ktos mial takie w samochodzie a nie wie co to za firma.
mnie np jak kupowalem subwoofer magnata, to mi dorzucili wzmacniacz jbl gto-6000 gratis. bo gosc nie wiedzial co to za firma, a jak poglosil to mu stukal glosnik i mu znajomy powiedzial ze to wina wzmacniacza (membrana sie tlukla o maskownice) - a mnie chodzilo wlasnie o ten wzmacniacz...
z markami egzotycznymi tak jest - mnie bardzo czesto jak pokazuje bagaznik to kazdy sie zachwyca magnatem, bo fakt, ladnie wyglada, a malo kto wie, ze to smiec. a jbl ktory lezy obok nie jest znany i zazwyczaj nikt sie nim nie podnieca...
pierwszy z brzegu przyklad:
Infinity 6502i, model kiedy byl w sprzedazy kosztowal ponad 300zl - cena sugerowana 500 z groszem, tutaj za 30zl plus przesylka, nie wiem czy to akurat ten rozmiar - dalem pierwsza z brzegu aukcje
glosniki |
_________________ To nic ze mam stare auto. czesci do niego sa tak drogie jak do nowych
========================= |
|
|
|
 |
|
|