Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Galant 98'
Autor Wiadomość
major 
Mitsumaniak
Major

Auto: carisma 1.6, galant 2.5 V6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-07-2012, 10:59   

Łaciaty, bywasz we wro? Bo jakiś czas temu widziałem chyba Twoje auto na Bema :) Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach, felgi w tym kolorze- mega :mrgreen: :twisted:

Carisma GLX 1.6 1996 rok
Galant SPORT EDITION 2.5 V6 1998 :)

Łaciaty 
Forumowicz

Auto: Galant 98' 2.0 benzyna
Wysłany: 17-07-2012, 18:41   

major napisał/a:
Łaciaty, bywasz we wro? Bo jakiś czas temu widziałem chyba Twoje auto na Bema :) Na żywo prezentuje się jeszcze lepiej niż na fotkach, felgi w tym kolorze- mega :mrgreen: :twisted:

Owszem bywam, zazwyczaj popoludniami co by sie pobawic troche :)

Dzięki, mody stylistyczne prawie na ukonczeniu, jeszcze tylko kilka drobiazgow jak:
-odświeżenie lakieru
-obszycie kiery i mieszka
-pomalowanie pokrywy zaworów
-moze owiewki heko
-lampy tył na poliftowe

Łaciaty 
Forumowicz

Auto: Galant 98' 2.0 benzyna
Wysłany: 07-08-2012, 21:59   

Powoli mnie martwi pewien aspekt. Nie tak dawno temu mialem problem z zaciskiem hamulca z tyłu po lewej stronie. Ostatnio w trasie na pare km wyraznie czulem ze lekko obcieraly klocki z prawej tylnej strony tym razem. :doubt: Felga delikatnie mocniej byl nagrzana od reszty. Po dojechaniu do celu felga byla zimna i temp taka jak w drugim kole.

Czy to jakas wada fabryczna tych hamulcow tez tak mieliscie u siebie ? Czy to tylko ja mam taki defekt ? Stresujace jest to w trasie.
Warto pchac sie i probowac nasmarowac miedzianym smarem ten zacisk i jego ruchome elementy czy jednak radzicie wymiane calego zacisku, tak jak to zrobilem z lewą stroną :?:

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 07-08-2012, 22:12   

Łaciaty napisał/a:
Czy to jakas wada fabryczna tych hamulcow tez tak mieliscie u siebie ? Czy to tylko ja mam taki defekt ? Stresujace jest to w trasie.
Warto pchac sie i probowac nasmarowac miedzianym smarem ten zacisk i jego ruchome elementy czy jednak radzicie wymiane calego zacisku, tak jak to zrobilem z lewą stroną

Pozadna regeneracja do wykonania . Proponuje zakupic zestaw naprawczy nowych gumek i zregenerowac zaciski . Pozadnie wyczyscic i przesmarowac prowadnice odpowiednim smarem i po problemie . Raz na 6 m-c zaleca sie zrobic przeglad hamulców i spr pracy prowadnic i nic złego nie powinno sie dziac . Auto ma swoje lata i warto o to zadbac , jak w kazdym aucie .

Odpowiedz do tematu