Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Galant E34A - Przegub wewn.Półoś Problem
Autor Wiadomość
Old JDM 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 1.8 TD GLS
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-07-2012, 20:19   Mitsubishi Galant E34A - Przegub wewn.Półoś Problem

Witam kochane Mitsumaniaki,

Mam obecnie spory problem - który wydawał się mały na początku. (na wstepie przepraszam za dubla - temat wisi w podsekcji Galant E - Starsze - ale tu bedzie mial szersza widownie - a jest pilny).

Otóż mam do wymiany przegub wewnetrzny. Niestety o ile sam przegub mozna kupic bez wiekszych problemow - o tyle problem tkwi w tzw. "krzyżaku". Krzyzaki dostepne w tych kompletach (a mialem juz w garsci 3 - 2 z Inter Carsu i 1 z Auto Japan Parts) maja te krzyzaki o wiekszej srednicy (skutkiem czego krzyzak obraca sie na gwincie polosi bo jest za duzy).
Zmierzylem srednice "mojego" krzyzaka ma 25mm i 23 zeby. Te krzyzaki, ktore sa w nowych kompletach - sa wiekszej srednicy.

Zadzwonilem do Pana Wojtka Adamusa - speca od Mitsubishi z Mikolowa (gdzie wymienialem pelny rozrzad). Powiedzial mi - ze te zamienniki ktore sa dostepne na rynku, NIGDY nie pasowaly. A dokladniej te krzyzaki - i ze nie jestem pierwszym, ktory ma taki problem.

Postanowilem zatem dzialac w troche innym kierunku - odwiedzialem zaklad regeneracji - ale ci z kolei zaspiewali 450zl + do tego trzeba doliczyc koszty montazu (Bosch Service) na ok 120zl co daje blisko 600zl. Wiec troche dorgo jakby nie patrzec za uzywane-regenerowane czesci.

Szukalem troche na Allegro - znalazlem nawet jedna ciekawa oferte, na cala polos, niestety nie wiem w jakim bedzie stanie.

Czy macie jakikolwiek pomysl - jak rozwiazac ten problem ?

Bede niezmiernie wdzieczny - bo stracilem juz blisko tydzien na poszukiwaniu/zamawianiu czesci i jak widzicie kiepsko to wyglada

HELP

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 21-07-2012, 22:35   

kupić półoś kompletną - można sprawdzić jakie ma luzy przed zakupem
potem zdjąć z niej przegub, dać nowy smar i założyć

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-07-2012, 22:41   

Problem polega na dostepnosci. Jedyna szansa to Allegro. A przez Allegro niestety nie moge tego wykonac. Wiec kupno tak naprawde w ciemno.

Krzyzak masz pomysl gdzie moge polos kompletna zakupic ? Bo na Allegro to co jest - nijak sie ma do mojego modelu. :|

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 22-07-2012, 10:36   

Najlepiej kupić całą półoś z przegubami wtedy masz pewność że bedzie pasowało
Tu masz http://moto.allegro.pl/mi...2461558910.html
http://moto.allegro.pl/mi...2471323180.html
A tu półoś http://moto.allegro.pl/mi...2475655053.html

http://moto.allegro.pl/mi...2499445442.html

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-07-2012, 15:47   

Milo, te 2 ostatnie aukcje tez znalazlem. Ale zwroc uwage ze to czesci do Galanta III (84-87), a nie do IV. Ja mam E34A 1.8TD 1992. To bedzie w ogole pasowalo ?

Za 2 pierwsze aukcje - Dziekuje :) Bede tam dzwonil :)

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 22-07-2012, 19:26   

Old JDM napisał/a:
Ale zwroc uwage ze to czesci do Galanta III (84-87), a nie do IV. Ja mam E34A 1.8TD 1992. To bedzie w ogole pasowalo ?

Powinno pasować stosowałem z tego modelu do siebie części miałem z 89 r 1,8 td w tej samej budzie co Ty nawet silnik pasował i miał wyższa moc i intercooler , zawieszenie takie same

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Old JDM 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-07-2012, 22:31   

Milo - dzieki sliczne z apomoc :p Naprawde :p

Odpowiedz do tematu