|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.8 GDI] Woda w kanałach nawiewowych?!! |
Autor |
Wiadomość |
lukasos84
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero PININ
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-07-2012, 22:06 [1.8 GDI] Woda w kanałach nawiewowych?!!
|
|
|
Witam! Kilka dni temu pisałem o zapsutym nawiewie - problem naprawiony, a mianowicie silnik był zalany wodą. Rozebrałem schowek wyjąłem silnik dmuchawy, naprawiłem i działa. Ale niestety problem wody pozostał. Nadal leje się przy gwałtownym ruszeniu czy jeździ pod górę. Leje się z łączenia kanałów - jest to czysta woda i nie mam pojęcia skąd się bierze. Auo od początku stoi pod chmurką i nie było problemu dopiero od niedawna. Czy jest możliwe żeby kanał odpływowy od klimy był zatkany i woda leje się do środka samochodu? Czy demontował już ktoś kiedyś nagrzewnicę? Jak to zrobi, jak dobrać się do tych kanałów nad nagrzewnicą?
POMOCY!! |
|
|
|
 |
mstrucz
Forumowicz

Auto: Pinin 1,8 MPI
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Lip 2010 Posty: 272 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 18-07-2012, 23:05
|
|
|
Poszukaj sobie manuala w plikach do ściągnięcia. Tam jest wszystko obrazkowo przedstawione. |
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 22-07-2012, 09:00 Re: Woda w kanałach nawiewowych?!!
|
|
|
lukasos84 napisał/a: | Witam! Kilka dni temu pisałem o zapsutym nawiewie - problem naprawiony, a mianowicie silnik był zalany wodą. Rozebrałem schowek wyjąłem silnik dmuchawy, naprawiłem i działa. Ale niestety problem wody pozostał. Nadal leje się przy gwałtownym ruszeniu czy jeździ pod górę. Leje się z łączenia kanałów - jest to czysta woda i nie mam pojęcia skąd się bierze. Auo od początku stoi pod chmurką i nie było problemu dopiero od niedawna. Czy jest możliwe żeby kanał odpływowy od klimy był zatkany i woda leje się do środka samochodu? Czy demontował już ktoś kiedyś nagrzewnicę? Jak to zrobi, jak dobrać się do tych kanałów nad nagrzewnicą?
POMOCY!! |
Musisz udrożnić odpływ od klimy. najlepiej z kanału, znajd.x wylot skroplin od strony podwozia. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|