|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[II 2.2 DID] Wymiana sprzęgła w Warszawie lub okolicach |
Autor |
Wiadomość |
Kograman
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DiD 2008
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 23-07-2012, 12:03 [II 2.2 DID] Wymiana sprzęgła w Warszawie lub okolicach
|
|
|
Cześć!
Jestem umiarkowanie zadowolonym posiadaczem Outlandera 2.2 DiD 2008 r. Umiarkowanie, bo w miesiąc po upływie gwarancji dotknął mnie szeroko omawiamy problem ślizgającego się sprzęgła przy przebiegu 67 tyś. Do tej pory nie miałem z nim problemów, a tu nagle taka historia...
Jako, że ostatnie posty na ten temat pisane były długi czas temu, mam nadzieję, że coś w temacie się zmieniło, zwłaszcza jeśli chodzi o uniknięcie kosztownych napraw w ASO. Stąd moje pytanie:
Czy macie jakiś sprawdzony warsztat/mechanika w Warszawie lub okolicach, który w pierwszej kolejności wykona fachowo swoją pracę, a w drugiej zrobi to w rozsądnej cenie. Może jest ktoś, kto wymieniał sprzęgło już po upływie gwarancji? W poprzednich postach była mowa o specjalnym narzędziu do zdjęcia/założenia tarcz sprzęgła. Stąd najlepszy byłby serwis, który znany jest z autopsji, gdzie nie będzie problemu, że "Pana Ryśka zza rogu" praca przerosła, bo nie ma tego specyficznego narzędzia.
Druga sprawa, to czy przy założeniu że dotknęła mnie standardowa usterka spowodowana samoregulacją sprzęgła wystarczy kupić i wymienić same tarcze i docisk, czy także wysprzęglik i łożyska?
Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc! |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 23-07-2012, 12:33
|
|
|
w komplecie u Niemiaszków masz wszystko http://www.verstaerkte-ku...roducts_id=1791 . warto przyjrzeć się kołu dwumasowemu. Koszty wymiany są znaczne w stosunku do kosztów części |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 23-07-2012, 15:00 Re: Wymiana sprzęgła w Warszawie lub okolicach
|
|
|
Kograman napisał/a: | Cześć!
Jestem umiarkowanie zadowolonym posiadaczem Outlandera 2.2 DiD 2008 r. Umiarkowanie, bo w miesiąc po upływie gwarancji dotknął mnie szeroko omawiamy problem ślizgającego się sprzęgła przy przebiegu 67 tyś. Do tej pory nie miałem z nim problemów, a tu nagle taka historia...
Jako, że ostatnie posty na ten temat pisane były długi czas temu, mam nadzieję, że coś w temacie się zmieniło, zwłaszcza jeśli chodzi o uniknięcie kosztownych napraw w ASO. Stąd moje pytanie:
Czy macie jakiś sprawdzony warsztat/mechanika w Warszawie lub okolicach, który w pierwszej kolejności wykona fachowo swoją pracę, a w drugiej zrobi to w rozsądnej cenie. Może jest ktoś, kto wymieniał sprzęgło już po upływie gwarancji? W poprzednich postach była mowa o specjalnym narzędziu do zdjęcia/założenia tarcz sprzęgła. Stąd najlepszy byłby serwis, który znany jest z autopsji, gdzie nie będzie problemu, że "Pana Ryśka zza rogu" praca przerosła, bo nie ma tego specyficznego narzędzia.
Druga sprawa, to czy przy założeniu że dotknęła mnie standardowa usterka spowodowana samoregulacją sprzęgła wystarczy kupić i wymienić same tarcze i docisk, czy także wysprzęglik i łożyska?
Będę Wam bardzo wdzięczny za pomoc! | U mnie sprzeglo zostalo wymienione w ramach gwarancji przy przebiegu bodajze 77 tys km. Tarcza byla jak nowa i zadnych tendencji czy sladow przypalen. Wymienili mi z tego co pamietam komplet sprzegla razem z wysprzeglikiem hydraulicznym bez dwumasy, bo ta nie miala zadnych luzow. Co do robocizny i jej kosztow to olej dlugim sikiem ASO Mitsu w Warszawie, bo robocizna wyjdzie ci z 4-5 tys. Jak pytalem w ASO Cytryny na Al. Krakowskiej to chcieli chyba 2,5tys za robocizne. Zapytaj rowniez w ASO Puga w Lomiankach, podobno maja rozsadne ceny. Mojego bylego robilo ASO w Kaliszu. Napewno wyjdzie taniej niz w Wawie alt to kawalek. Auto musialo u nich zostac 2 dni. Ja dojezdzalem pociagiem z Wawy po naprawie i odbior auta. Masz bezposredni pociag przez Lodz Kaliska z Centralnego. Co do czesci to polecam wlasnie ten zestaw co rezon wymienil wyzej. To wzmocniony zestaw LUK. Masz tez ASO Cytryny w Radomiu. Zapytaj o cene bo to troche blizej niz do Kalisza
P.S Mozesz tez zapytac u chlopakow na Burakowskiej przy Arkadii, wizawi Bo Concept. To profesjonalni tunerzy sprzegiel, powinni wiec chyba tez miec i narzedzie do regulacji. www.sprzegla.com Nie jestem jednak pewny czy przyjmuja zlecenia wymiany sprzegiel na aucie, czy tylko specjalizuja sie w tuningowaniu samych podzespolow? |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 23-07-2012, 16:00
|
|
|
Zadzwoń na rezedową do pana henryka sikorskiego on robi wszystkie japońce.22 613-31-32.powiedz że polecili cię mitsumaniaki. |
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 23-07-2012, 22:53
|
|
|
lexus napisał/a: | Zadzwoń na rezedową do pana henryka sikorskiego on robi wszystkie japońce.22 613-31-32.powiedz że polecili cię mitsumaniaki. | lexus, wydaje mi sie ze tu nie chodzi glownie o cene uslugi, a o mozliwosci techniczne danego warsztatu. Nie wszystkie nawet ASO posiadaja to urzadzenie do poprawnego nastawienia sprzegla w silniku 2.2 HDI przy jego montazu, nie mowiac juz o malutkich warsztacikach pana Henia Bo jak zle zrobia to od razu pojawi sie uslizg..... |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Kograman
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander 2.2 DiD 2008
|
Wysłany: 24-07-2012, 10:02
|
|
|
Dzięki za rady! Za chwilę ruszam na rundę po Łomiankach (ASO Cytryny i Puga). Popytam się o ceny i to magiczne urządzenie. Po cichu liczę, że od 2010, kiedy pojawiły się pierwsze problemy ze sprzęgłami warsztaty wyposażyły się w odpowiednie narzędzia - a miały/mają co naprawiać |
|
|
|
 |
|
|