|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
C50 1.5 GLXi 12V odcina zapłon przy 4 tyś obr. |
Autor |
Wiadomość |
bajowasdo
Nowy Forumowicz
Auto: colt
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-08-2012, 14:23 C50 1.5 GLXi 12V odcina zapłon przy 4 tyś obr.
|
|
|
Witam, problem polega na tym, że po swapie silnika z 1.5 na 1.5 pojawił się pewien problem, auto nie ma mocy, obr odcina przy 4 tyś, dopiero deptanie na gaz daje odcinkę jak nalezy przy 7 tyś obr. Auto nie ma mocy na gazie jak i na PB jest to samo, wywaliłem nawet mixer gazu i dałem jak fabryka dała, nadal to samo. Zmienione świece, przepływka ta w filtrze powietrza jak i przepustnica, objawy nadal te same. Przypomnę, że ten silnik w innej budzie pracował normalnie, tylko w tym coś nie chce chodzić jak należy, robiłem też rozrząd, może to być przyczyną, że jest delikatnie źle ustawiony? Proszę o pomoc bo ręce opadają, normalnie na luzie silnik chodzi idealnie.
[ Dodano: 01-08-2012, 14:49 ]
A i czy ktoś ma aktualną stronę gdzie jest napisane jak odczytać błędy? |
|
|
|
 |
jerzyk1
Forumowicz

Auto: colt 4G15
|
|
|
|
 |
bajowasdo
Nowy Forumowicz
Auto: colt
|
Wysłany: 01-08-2012, 16:06
|
|
|
Jak na razie ustawiłem zapłon do samego końca i to bardzo pomogło, samochód odżył, czuć w nim teraz przynajmniej te 70 kucyków. Widocznie przestawił się rozrząd. Dzięki za pomoc co do błędów. |
|
|
|
 |
|
|