Słabo . Jadziałająca klima |
Autor |
Wiadomość |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 01-08-2012, 11:03 Słabo . Jadziałająca klima
|
|
|
Witam wiem że temat był poruszany już na forum ale ja z innej beczki otóż zauważyłem że moja klima w tym sezonie jakieś 2 tygodnie temu przestyała chłodzić tak jak powinna. Przez ponad rok działała jak ta lala a teraz prawie nie chłodzi zimne powietrze czuć dopiero po przejechaniu jakiś 10km. Dodatkowo zauważyłem że na kratkach wywiewów pojawiła się jakaś maź nie jest tłusta ale coś to to jest. Jaka może być przyczyna czy po roku mógł mi uciec freon ? |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 01-08-2012, 11:19
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Jaka może być przyczyna czy po roku mógł mi uciec freon ? | Mógł - nie tyle freon co R134a albo jakieś inne niby ekologiczne świństwo. Przecież możesz mieć nieszczelność układu. Sam ucieka bardzo wolno - ok. 50g na rok, tak przynajmniej wyszło u mnie przy serwisie klimy. A mazi żadnej u siebie nie mam |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 01-08-2012, 15:27
|
|
|
Cóż trzebabędzie podjechać do jakiegoś magika niech obluka czy jest nieszczelny układ, jeśli tak to czary mary i niech wbija w układ co ma wbić. |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 01-08-2012, 16:14
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Cóż trzebabędzie podjechać do jakiegoś magika niech obluka czy jest nieszczelny układ, jeśli tak to czary mary i niech wbija w układ co ma wbić. | Nie do magika tylko do ASiO i niech sie bawia |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 02-08-2012, 08:45
|
|
|
mitsu00 że się tak wyrażę do ASO mam tzw. stosunek analny |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-08-2012, 08:56
|
|
|
borsak1 napisał/a: | mitsu00 że się tak wyrażę do ASO mam tzw. stosunek analny | Dymaj ich jesli tak najwygodniej, ale teraz masz jeszcze gwarancje i ja wykorzystuj na maxa. W koncu za nia juz zaplaciles kupujac auto. Nie taki diabel zly te warszawskie ASiO Robilem w Wawie mojego kiedy sie rtzeczy psuly i bylo spoko. O Japan Motors na Krasnobrodzkiej nie mam nic zlego do powiedzenia np. Pozatym jako Maniak dostajesz rabat 15% na czesci i na robocizne. |
Dominik |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 02-08-2012, 09:56
|
|
|
mitsu00 napisał/a: | teraz masz jeszcze gwarancje |
Obawiam się że nie po 15k nie robiłem u nich przeglądu olej zmieniłem ze szwgrem u niego w warsztacie dodatkowo musiałem się spić. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 02-08-2012, 11:20
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Obawiam się że nie po 15k nie robiłem u nich przeglądu olej zmieniłem ze szwgrem u niego w warsztacie dodatkowo musiałem się spić. | sprawdzenie klimatyzacji nie wchodzi chyba w zakres przeglądów gwarancyjnych. Spróbuj, najwyżej odrzucą z powodu braku przeglądu gwarancyjnego. A jeżeli szwagier ma warsztat to zapewne podbił Ci przegląd i wtedy masz gwarancję. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
borsak1
|
Wysłany: 02-08-2012, 11:26
|
|
|
rezon napisał/a: | A jeżeli szwagier ma warsztat to zapewne podbił Ci przegląd i wtedy masz gwarancję |
pożyjemy zobaczymy swoją drogą dosyć dziwne to jest rozumiem że tracę gwarancję na motor ale na klimę, zawieszenie etc. ? Jak wspomniałem pożyjemy zobaczymy |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-08-2012, 13:13
|
|
|
borsak1 napisał/a: | rezon napisał/a: | A jeżeli szwagier ma warsztat to zapewne podbił Ci przegląd i wtedy masz gwarancję |
pożyjemy zobaczymy swoją drogą dosyć dziwne to jest rozumiem że tracę gwarancję na motor ale na klimę, zawieszenie etc. ? Jak wspomniałem pożyjemy zobaczymy | Jak klima pozygala sie olejem czy innym paskudztwem to jet to wada materialowa i podlega jak najbardziej gwarancji. Problem tkwi jednak w tym ze nie masz wbitych przegladow. Srobowac zawalczyc jednak zawsze mozesz |
Dominik |
|
|
|
 |
borsak1
|