i-Pod zamiast zmieniarki...??? |
Autor |
Wiadomość |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 29-10-2006, 11:45
|
|
|
Wielkie dzieki za info chlopaki
Jednak chyba w kabelek i cd-playera zainwestuje
Pozdrawiam
[ Dodano: 17-12-2006, 20:18 ]
Ha!!!!-dzisiaj kupilem sobie kasete z tym adapterem podpialem do mojej mp4-ki i....jak dla mnie bomba Nareszcie moge sluchac mp3-ek w wmiare dobrej jakosci
Jeszcze raz dzieki wszystkim
pozdrooo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-01-2007, 10:15
|
|
|
Moze juz po sprawie ale sie wypowiem. Nie lubie rozwiazan chalupniczych. iPod jest wysmienitym urzadzeniem i bardzo popularnym na zachodzie. Mozan laczyc odtwarzacz z audio w samochodzie na kilka sposobow. iTrip do iPoda to jest rozwiazanie ktorego szukasz. Wszelkie polaczenia odtwarzacza metoda radiowa maja jednak jedna podstawowa wade. Jakosc dziweku zalezy od umiejscowienia iPoda w aucie. Im blizej anteny tym mniej szumow. Jam uzywalem iTripa i troche czasu mi zajelo ulozenie go tak by jakosc odtwarzanych utworow byla zadowalajaca. Do tego potrzebna bedzie Ci ladowarka samochodowa do iPoda. Mozna te dodatki zakupic lecz nie jest to idealne rozwiazanie. Ideal to: http://www.apple.com/ipod/carintegration.html
niestety kosztowne, ale dajace w pelni satysfakcje. Wszelkie informacje i opcje muzyczne iPoda dostepne na panelu radia. Calkowita synchronizacja i polaczenie ze stacja dokujaca rowniez zasilajaca odtwarzacz.
Jesli nie to prosze radiowe polaczenie do starszych i nowszych iPod'ow
http://www.apple.com/down...tionfinder.html
http://www.griffintechnology.com/products/itrip/
zostaje jeszcze wkladka z kabelkiem do radioodtwarzaczy kasetowych
Generalnie np moj 40 GB iPod pozwala na sluchanie muzyki przez ponad 2 tygodnie bez powtorki utworu. He he to dopiero jest zmieniarka. Wplyw na brzmienie ma rowniez sama jakosc plikow wgrywanych do pamieci odtwarzacza.
Milego sluchania |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Sauron [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 13:07
|
|
|
Istnieje też w pewnych modelach Alpine ( nie wiem jak z resztą marek ) Magistrala AiNet ktora pozwala na pełne sterowanie Ipodem z poziomu radia a także dedykowane dodatkowe wejście AUX pozwala na podłączenie z zachowaniem najwyższej możliwej jakości oraz wygode (Ipod schowany w schowku a sterujemy nim z radia)
Pozostaje tylko jedno małe pytanie...czy ma sens intsalować takie cudo w aucie...MP3 jest dobre do słuchania w kompie podczas przegladania netu lub jako zastapienie leciwych walkmanów...ale żeby sobie słuch niszczyc w aucie...Ja tego unikam jak ognia |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 13:44
|
|
|
Sauron napisał/a: | ...ale żeby sobie słuch niszczyc w aucie...Ja tego unikam jak ognia |
POLAĆ MU, DOBRZE GADA
pozdr,
Kuba |
|
|
|
 |
Sauron [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 14:42
|
|
|
He he ...kiedyś tez byłem fascynatem formatu MP3...ale..
Od zawsze jestem zwiazany z polska sceną muzyczną ( współpraca miedzy innymi z zespołem KOMBI,trójmiejskimi RAMA 111,Mietek Blues Band) No i kiedyś nagłaśniałem pewną imprezę a mianowicie koncert Westbama w Gdańskich Kazamatach no i robiliśmy to na bardzo dobrych paczkach JBL.Zanim koncert się zaczął oczywiście puszczaliśmy muzykę po troszę by było weselej ,a po troszę by dokonać niezbędnych korekcji.Kiedy już wszystko było ustawione na cacy kolega odpalił jakas swoja płytę z nagranymi na niej MP3...Powiem tylko tyle ,że w popłochu zacząłem szukać usterki sprzętu...Coś sie sprzęgało,siało po czestotliwościach...na 20 minut przed wpuszczeniem ludzi zorientowaliśmy się co jest nie tak..banalne a jednak cały wcześniejszy, mozolny setup poszedł sie *****Od tamtej pory unikam jak ognia tego formatu.Jeśli przynudziłęm to sorki
Pozdrawiam wszystkich maniaków CZYSTEGO dźwięku...
By the way mam na sprzedaż ALPINE CDA 7873R bez mp3... a jednak wygrywa Sound off |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 16:53
|
|
|
Sauron napisał/a: | He he ...kiedyś tez byłem fascynatem formatu MP3...ale.. |
Trzeba choc troche sobie ulatwic zycie , odsluch czystych i oryginalnych kawalkow preferuje w zaciszu domowym lub w miare mozliwosci wybitke na koncert
pozdrawiam
bwr |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-01-2007, 19:53
|
|
|
Ja uwielbiam sluchac muzyki w aucie, staram sie unikac formatu mp3. Importuje AAC na iPod'a ale generalnie odtwarzam muzyke z CD. W domu mam ciezko sluchac, mieszkanko malutkie niestety dlatego zainwestowalem w audio samochodowe. Jestem szowinista Macowym wiec wszystko co wspiera technologie z pod znaku jablka jest dla mnie "pro".
serdecznosci |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Trociniarz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 21:24
|
|
|
Z Mp3 jest problem innego rodzaju...., jest masa ludzi, ktorzy "od zawsze" słuchaja Mp3...do tego stopnia, ze nie maja ANI JEDNEJ orginalnej płyty, także ich skala porównawcza, kończy się na ilości kbs itd itp.... Inną kwestią jest jakość sprzętu na jakim odtwarzana jest muzyka, ale nawet na najgorszych fabrycznych głośnikach różnica będzie powalała na kolana, na dobrym sprzęcie to będzie przepaść......długo by można
pozdr,
Kuba
[ Dodano: 11-01-2007, 21:26 ]
Sauron napisał/a: | By the way mam na sprzedaż ALPINE CDA 7873R bez mp3... a jednak wygrywa Sound off |
Aha i zapomniałem dodać....bardzo zacny sprzęcik
Hał macz, bo kolega szuka czegoś.
pozdr |
|
|
|
 |
Sauron [Usunięty]
|
Wysłany: 11-01-2007, 22:34
|
|
|
[ Dodano: 11-01-2007, 21:26 ]
Sauron napisał/a: | By the way mam na sprzedaż ALPINE CDA 7873R bez mp3... a jednak wygrywa Sound off |
Aha i zapomniałem dodać....bardzo zacny sprzęcik
Hał macz, bo kolega szuka czegoś.
pozdr[/quote]
A takie rozmowy to już na PW...Czekam na propozycję |
|
|
|
 |
|