|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zgrzyt, skrzypienie, w tyle nadwozia podczas skrętu w prawo |
Autor |
Wiadomość |
djkynek
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2012, 08:57 Zgrzyt, skrzypienie, w tyle nadwozia podczas skrętu w prawo
|
|
|
Pojawiło sie to u mnie w maju - po 9 miesiacach od zakupu. Byłem z tym juz w serwisie 2 razy. Podniesli do gory, sprawdzili zawiesznie, odrecili koła, sprawdzali hamulce tylne-niczego nie stwierdzili. I jeszcze taka zaleznośc: pojawia sie zwykle nie od razu po ruszeniu, tylko po przejechaniu 20-30 km. Mam to nagrane kamerka, postaram sie wrzucic na YT. Ma ktos pomysł co moze byc przyczyną ?
[ Dodano: 08-08-2012, 15:19 ]
http://youtu.be/VI2OQPG2ZOg - tu mozna posłuchac |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 09-08-2012, 20:19
|
|
|
Przy jakiej prędkości są te dźwięki? Czy masz szyberdach? |
|
 |
djkynek
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 10-08-2012, 08:50
|
|
|
tłumnik koncowy /taki,co jest w poprzek auta - pod bagaznikiem/ ocierał o mocowanie zderzaka - przy skrecie w prawo jego prawa strona wynoszona była siła odsrodkowa do tyłu. |
|
|
|
 |
RalfPi
Mitsumaniak
Auto: Lancer1.8 SB'10,Giulietta 1.4
Pomógł: 31 razy Dołączył: 26 Lis 2010 Posty: 3185 Skąd: Szczecin
|
Wysłany: 10-08-2012, 12:31
|
|
|
djkynek napisał/a: | tłumnik koncowy /taki,co jest w poprzek auta - pod bagaznikiem/ ocierał o mocowanie zderzaka - przy skrecie w prawo jego prawa strona wynoszona była siła odsrodkowa do tyłu. |
Odsłuchałem nagranie ... jak z horroru jakiegoś
Miałeś jakąś stłuczkę, kolizję z krawężnikiem lub inną dziurą..?
Co spowodowało osłabienie mocowania? |
|
|
|
 |
|
|