|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Green Hornet by Zichu:) |
Autor |
Wiadomość |
wojzi
Mitsumaniak

Auto: Carisma Elegance 1.8 GDI 122KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 25 Mar 2011 Posty: 1713 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 20-05-2012, 03:44
|
|
|
Pogratulował zakupu.
Miałeś już Cari GDI to co Ci dużo będę gadał - rewelacyjne autka. Szerokości. |
|
|
 |
zichu
Mitsumaniak Green Hornet

Auto: Galant EA5A
|
Wysłany: 11-08-2012, 21:13
|
|
|
Małe podsumowanie po przejechaniu prawie 8 000km.
Co wymieniłem to:
dziś oponki przednie bo były juz mocno sfatygowane. Do tego zaróweczki przednie Philips'y BlueVision
Na samym początku olej na Castrola Magnatec 5W40
Naprawiłem też jeden z przednich halogenów. teraz świecą oba:)
Co w ciagu tych 8kkm wyszło to:
-szwankuje czujnik zamknięcia pokrywy bagaznika objawia się to tym ze czasem mrugnie kontrolka otwartych drzwi, zamek zamyka dobrze.
-Wyrobił się jeden z łączników do wycieraczek. Niestety tez który łączy silniczek z resztą układu. Na szczeście nie podczas deszczu a spryskiwania szyby:) To juz zostało zrobione
Stan oleju się nie zmienił znacząco od 7000km wiec raczej go nie spala zbyt duzo. Spalanie na trasie przy normalnej/szybszej jeździe 6,5l/100km. Cykl mieszany 7,6.
Więcej wad nie stwierdziłem:) Powiem nawet wiecej-Galant przy takim przebiegu w moich rękach juz dwa razy miał poważną usterkę/został unieruchomiony.
W tym momencie na liczniku Cari widnieje przebieg niecałych 311 500:)
Tak dobrze widzicie 311,5kkm i to z silnikiem GDI który ponoć jest kiepski:) ja nic złego o tym silniku nie mogę powiedziec:) |
|
|
|
 |
kimo
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2012 Posty: 133 Skąd: Kołobrzeg
|
Wysłany: 06-09-2012, 01:10
|
|
|
zichu napisał/a: |
Tak dobrze widzicie 311,5kkm i to z silnikiem GDI który ponoć jest kiepski:) ja nic złego o tym silniku nie mogę powiedziec:) |
A jednak można gratuluje wyboru Carismy z tym silnikiem |
_________________ "Tabliczka wjazdowa Kołobrzeg wita z każdej strony libacja znakomita" |
|
|
|
 |
|
|