Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:05
Chce kupić Carismę - jest kilka do wyboru
Autor Wiadomość
kryss 
Forumowicz
kryss

Auto: Sonata 2,0 GLSi; Lancer CK1A
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-09-2012, 22:57   Chce kupić Carismę - jest kilka do wyboru

Dokonałem wstępnego badania rynku i znalazłem kilka ale przede wszystkim chodzi mi o te trzy auta co tu z tego wybrać?
Pierwszy faworyt Full Opcja a przynajmniej bardzo bogata Elegance
http://allegro.pl/mitsubi...2630854172.html
1,8 GDI 2002 - 98 000 przebiegu po do liczeniu wszystkich opłat i zakładając że nie był stłuczony to nie jest tanio bo ponad 13 000 pln.

I dwaj pozostali
http://otomoto.pl/mitsubi...-C23935151.html
1,6 benzyna z 2002 roku - 118 000 przebiegu na polskich blachach 11 800 pln w porywie 11 500 pln
Oglądnijcie tą klape z tyłu bo zdaje mi się że miała jakieś przejście a może ktoś z "naszych" to sprzedaje to niech da znać, albo może ktoś zna ten samochód.

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25127254.html
1,8 benzyna 2004 przebieg 105 000 cena 13000 jest szansa na 13500 z opłatami.

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-09-2012, 08:05   

Jeśli zależy Ci na LPG, to 1.8 GDI odpada bo do tych silników trzeba specjalną instalację która jest droga i mało ekonomiczna w działaniu.
Ostatnia według mnie jest zbyt tania, kupowałem już kilka aut za granicą i uwierz, ale wiele okazji tam nie znajdziesz i za dobre auto trzeba dobrze zapłacić. Pamiętaj też, że handlarz też poniósł pewne koszty i do tego chce na każdym aucie zarobić.
Jeśli chodzi o GDI to warto by było przed zakupem auto podłączyć pod komputer. Te silniki są dosyć skomplikowane i kosztowne w naprawie ale jeśli trafisz zadbane auto, to na pewno będziesz zadowolony.

glina 
Mitsumaniak

Auto: Carisma
Wysłany: 14-09-2012, 09:06   

Nardi Torino wyglada zawodowo
Bogatszej wersji chyba nie ma :)
Tylko ten przebieg. Fajnie jesli prawdziwy, ale normalnie powinno byc 100kkm wiecej.
Chyba ze jakis pasjonat tak dbal ze jezdzil rzadko...

Kuki86r 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.9 DI-D
Wysłany: 14-09-2012, 12:54   

Moim skromnym zdaniem cari w sedanie była zdrowo rozwalona. tylna klapa jest lekko podniesiona z prawej strony. Mi się wydaje że zaliczyła potężny dzwon z przodu. A trzecia cari nie ma znaczka z lewej strony to też mogła być kombinowana:/ na marginesie ładny ma kolor.

bart1924 
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V
Wysłany: 14-09-2012, 16:22   

Pierwsza chyba miała malowany przedni zderzak bo się różni.
Druga na Allegro jest na pewno od kwietnia, jak nie dłużej także coś z nią nie tak.

Co do trzeciej to wysłałbym prośbę do sprzedawcy o zdjęcia lewego boku i tyłu, (tylko nie robione z góry) bo wydaje mi się, że było coś kombinowane...

kryss 
Forumowicz
kryss

Wysłany: 14-09-2012, 18:38   

Ja akurat jestem lakiernikiem i może jesli nie na zdjęciach to rzeczywistości odróżnie co było malowane tym bardziej na srebrnym bo na nim się nic nie ukryje.

bart1924
Na tym przednim zderzaku to różnie pada słońce zobacz że ten samochód był odwrócony do zdjęcia żeby nie robić pod słońce i z drugiej strony wydaję się jakby tylni też miał inny odcień. Na zacienionych zdjęciach niby jest różnica ale tez tak nie do końca ale na żywo na pewno poznam jakby co.

Natomiast mój kolega po fachu stwierdził że tylna klapa była malowana i zadzwoniłem do faceta i to powiedziałem i że jestem lakiernikiem i nich się przyzna bo i tak poznam.
Gość potwierdził że była malowana ale że tam coś niedużego było szyba oryginalna z roku i że nawet zderzak nie był ruszony,

Więc choćby nawet ta klapa i ten przedni zderzak to jeśli jest dobrze zrobione to nic nie przeszkadza.

baks86 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma GDI 2003
Wysłany: 14-09-2012, 20:00   

Małe sprostowanie Carismy po drugim lifcie (roczniki 2002-2005) nie posiadają już tego znaczka Gdi na lewym błotniku.
Jeżeli chodzi o wyposażeni to faktycznie bogata wersja tego pierwszego, ale drobne przekłamania w opisie są (mogą wynikać z niewiedzy sprzedającego): Moc 122 KM, i nie ASR a TCL. Jeżeli chodzi o wyposażenie to do full opcji na pewno brakuje tempomatu, przydatna sprawa.
Pierwsze auto warto obejrzeć. Przy trzecim te 13 500 to dość dużo jak na samochód z podstawowym wyposażeniem i 2003 rokiem modelowym.
Tak jak pisał jeden z kolegów dobrze by było się podpiąć i sprawdzić przynajmniej to ciśnienie pompy paliwa czy nie spada poniżej 50 barów.
Przebiegi w autach są podejrzanie małe jak będzie książeczka to warto podzwonić po tych serwisach i zweryfikować dane bo już podrobione książeczki widziałem przy tych autach.

powodzenia przy zakupie :P

bart1924 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-09-2012, 10:36   

kryss, jeśli niektóre elementy nawet były malowane, a samochód nie przeszedł poważnego dzwona to warto go obejrzeć, bo przecież to nie wpływa na jazdę.

Co do zderzaka to rzeczywiście i tylni wygląda jakby miał inny odcień, ale do zweryfikowania na żywo, bo tak jak piszesz słońce ma spory wpływ.

Spytaj na forum regionalnym z mazowieckiego, czy ktoś może podjechać i sprawdzić samochód na żywo i tak jak pisali koledzy podpiąć kompa.
Ogólnie auto się fajnie prezentuje i ma ciekawe wyposażenie, daj znać jak będzie w Twoich rękach :)

gulgulq 
moderator
Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Wysłany: 15-09-2012, 11:43   

a może moja :

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=2897
http://tablica.pl/oferta/...4263538;r:17;s:

kupujepolskieprodukty.pl

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 15-09-2012, 21:56   

kryss napisał/a:
nie jest tanio bo ponad 13 000 pln.

A ile chcialbyś dać za tak wyposażony samochód z tego rocznika? Cudów nie ma, a carismy to i tak wyjątkowo tanie samochody.

Nr 1: nie wiem, czy to nie kwestia perspektywy, ale lewy przedni błotnik wygląda na lekko cofnięty.
Skóra na fotelach jest wyjątkowo zniszczona. Moja ma niby niecałe 150kkm(w co słabo wierzą), a fotele ma jak nówki sztuki.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

kryss 
Forumowicz
kryss

Wysłany: 16-09-2012, 12:31   

Byłem i widziałem ta srebrną ...i nie kupiłem.
Pojechaliśmy tam z Maretzkim jego Galem 300KM on też może tu coś o tym samochodzie napisze od siebie ale ode mnie to tak:
Lakierowany lewy tylny błotnik i było cieniowane w góre na słupku, robota zrobiona całkiem dobrze, nawet bardzo dobrze tylko nie wiem czy znowu nie było tam wgniecione bo jest niewielkie wgniecenie albo wybuliło szpachle.
Lakierowane lewe drzwi być może było robione cieniowanie od błotnika ale jeśli tak to lakiernik za daleko przeciągnął i akurat tutaj widać że było malowane bo jest inny odcień.
Lakierowana klapa tylna.
Samochód ma więcej niż klika zadrapań, zarysowań i nie jest to lakier bez skazy i...
I samochód jest po GRADOBICIU!!! Cała maska, dach i klapa ma wgniotki, niewielki był ten grad ale wygląda to masakrycznie.
Maretzky mówił że ten przebieg też jest podejżany ale dokumenty potwierdzały ten przebieg, no ale może on coś napisze od siebie.
Moim zdaniem nie warta tej kasy przez to gradobicie.

bart1924 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2012, 14:07   

A na zdjęciach wyglądała tak ładnie... szkoda tylko, że sprzedawca nie raczył poinformować o tym gradobiciu...

No nic, pozostaje szukać dalej i się nie zniechęcać

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 16-09-2012, 15:12   

kryss, współczuję.
Jak kiedys napisałem co myślę o takich s.....przedających, to dostałem redbara. Niestety to właśnie Polska jest. Można ludzi naciągać na czas, paliwo, zdrowie i jest OK, bo jak Ci się nie podoba, to możesz nie kupować.

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 16-09-2012, 18:41   

po za tym co do srebrnej to wersja elegance przecież miała "swoje" uroki. skóra w niej nie pasuje, tylko pół skóra, razem z drewnem i kierownicą nardi, grzanych dupników też nie miała, a te guziki na zdjęciu wyglądają jak z przedlifta. Tak samo powinna być granatowa deska rozdzielcza, na zdjęciach wygląda coś jak by na czarną.

502marian 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma
Wysłany: 17-09-2012, 23:57   

Jaka cena, taki stan. Zerknij na mobile.de i przekonasz się
w jakiej cenie można tam kupić carismę z tak niskim przebiegiem i bezwypadkową (oryginalny lakier). To kwota ok.4.000-4.500 Euro. Cudów nie ma. Kupisz od handlarza za 13.000 zł + opłaty ok. 1.500 zł. Dodaj do tego kolejne 1.000 -1.200 zł za wymianę rozrządu, pompy wody, płynów, filtrów oraz oleju. Potem zakup minimum jednego kompletu opon (kolejne 1.000 zł), jeśli nie obu kompletów. Potem jeszcze przynajmniej wymiana na jednej osi tarcz i klocków dobrej firmy (500 zł) i mamy obraz taniego zakupu. W sumie ok. 17.000 zł jeżeli nie wyskoczą poważne awarie, które mogą wystąpić w jednostkach napędowych po dużym przebiegu. Jeżeli handlarz sprzedaje samochód za 12-13 tyś. (musi jeszcze zarobić/zwrócić sobie koszty ok. 2-3 tyś), to pomyśl za ile go kupił (pewnie ok. 2.500 Euro). Zobacz co w tej kwocie jest na mobile. i jaki może być przebieg.
Na zachodzie nikt nie sprzedaje samochodów w dobrym stanie za pół ceny. Byłem i widziałem.
Myślę, że za silnik 1.8 GDI z 2004 r. w dobrym stanie musisz wydać ok 16-18 tyś zł.
Znalezienie używanego samochodu w dobrym stanie jest zawsze trudne, lecz nie jest niemożliwe.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi