Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
felgi
Autor Wiadomość
kazek7518 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star did
Wysłany: 15-09-2012, 13:40   felgi

:?: :?: witam posiadam miśka z 2003r po lifcie i chciałbym wymienić felgi stalowe 14-stki na alusy też 14-tki . problem mam taki iż alusy mają z et-38 a blaszaki mają et-46. czyli koło będzie wystawało na zewnątrz o 8mm . opony mam r14/185.teraz pytanie czy przy pełnym obciążeniu nie będzie obcierało nadkolami :?:

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2012, 00:29   

Ja mam letnie opony na obręczach ET40 i nie ma najmniejszego problemu, nic nie obciera nawet przy maksymalnym obciążeniu. Większego odsadzenia nie testowałem, ale na oko da radę... tylko na oko to podobno facet w szpitalu skonał... ;) najlepiej by było przymierzyć koła jeśli masz możliwość.

2006romek 
Nowy Forumowicz
mitsumaniak space

Auto: Mitsubishi Space Star 1800 GDI
Wysłany: 16-09-2012, 13:49   

Czesc
Nic Ci nie bedzie sie dzialo ja kupiłem 17 cali felgi maja ET40 i wszystko jest ok :D
Ale jak chcesz to zawsze możesz od kogoś przymierzyć pozdrawiam :)

pablo eldiablo 
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Wysłany: 17-09-2012, 12:36   

2006romek napisał/a:
Czesc
Nic Ci nie bedzie sie dzialo ja kupiłem 17 cali felgi maja ET40 i wszystko jest ok :D
Ale jak chcesz to zawsze możesz od kogoś przymierzyć pozdrawiam :)

Ale kazek7518 pyta o ET38 a nie 40 - więc będą odstawać bardziej...

kazek7518 
Forumowicz

Auto: mitsubishi space star did
Wysłany: 20-09-2012, 10:35   

dzięki koledzy za odpowiedzi tylko ja nie mam od kogo przymiarkę zrobic .myślałem że ktoś ma dokładnie takie koła o jakich piszę i od takiego kogoś dostanę odpowiedź.problem polega na tym że ja pokonuje duże trasy z bagażem na full[pracuje za granicą] i pozornie mała różnica w et felg może byc znacząca zwłaszcza z tyłu gdzie nadkole jest bardzo blisko koła .biorąc pod uwagę że producent nie zaleca mniejszego et niz46

Odpowiedz do tematu