Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wszystko o instalacjach gazowych
Autor Wiadomość
Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-09-2005, 10:35   

luk_szc napisał/a:
A ja tak z innej gruszki - ostatnio się dowiedziałem , że jest możliwe zagazowanie diesla i to działa . Szwagra kolega pisał o tym prace magisterską wraz z prototypem i dużo firm się tymi efektami zaiteresowało :D

Oczywiscie ze mozna. W niemczech ze wzgledow ekologicznych wiele autobusów jezdzi na gazie. Sa tez juz autobusy diesle na gaz ziemny. Jakis czas temu pytalem jednego z mechanikow o zagazowanie diesla to mi powiedzial ze trzba do tego celu przerobic głowice. I tak sie teraz zastanawiam (bo zapomnialem dopytac) czy przerobic po to aby wstawic tam swiecie? Czy moze jednak i gaz pod cisnieniem sam wybuchnie?

Luk_szc. Czy jest jakas mozliwosc aby otrzymac ta prace na maila? Chetnie bym sobie ja przeczytal aby sie nieco wiecej dowiedziec w tym temacie.

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Auto: Carisma GDI '99 EXE
Wysłany: 06-09-2005, 10:41   

Jeszcze nie wiem ale się dowiem jak najszybciej - mnie też to zainteresowało .

Mitsumaniaki QR-Code:

kochajj 
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Wysłany: 06-09-2005, 10:42   

technologia gazowania diesli przyszła z angli... tam juz od kilku lat mozna zagazować diesla :)

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 10:46   

Bo i ta jego praca ma kilka latek

Mitsumaniaki QR-Code:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-09-2005, 11:04   

sa w polsce miasta gdzie autobusy jezdza na cng - bodajze rzeszow
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 11:23   

a technologia ta jest juz dostepna od 1999r....

luk_szc 
Mitsumaniak
mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 11:30   

kochajj napisał/a:
a technologia ta jest juz dostepna od 1999r....

No nie podejrzewam , żeby on był pomysłodawcą :wink: Zainteresował mnie raczej sam temat pracy - to było też kartą przetargową , że go do BOSCH-a zatrudnili.
To , że gazują diesle to wiem nie od dziś ale w prtaktyce (na co dzień ) sie z tym nie spotkałem .

Mitsumaniaki QR-Code:

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-09-2005, 11:55   

ale jeśli gazują to raczej tylko autobusy, ciągniki, ciezarówki, wozki widłowe :) ... sam czasem jezdze takim wozkiem widłowym ;)

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-09-2005, 12:00   

josie napisał/a:
Cytat:
Narazie czekam na efekty innego kolegi z 3miasta, który właśnie instaluje gaz w Colcie

Czy to może misiu-bisi? :)

Ciiii - ja nic nie mówiłem... :roll:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 06-09-2005, 13:31   

kochajj napisał/a:
ale jeśli gazują to raczej tylko autobusy, ciągniki, ciezarówki, wozki widłowe :) ... sam czasem jezdze takim wozkiem widłowym ;)

heheh to u mnie w robocie tez ostatnio wymiatali z papierosami w pysku i z butla do kuchenki gazowej za plecami :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

thomas_x
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2005, 15:46   Głośna instalacja gazowa Landi Renzo Omegas

Przed paroma dniami zalozylem do moje spejsa instalacje gazu sekwencyjnego omegas firmy landi renzo. Wszystko chodzi jak nalezy. Jest jednak jedna rzecz ktora mnie denerwuje. Otóz przy niskich obrotach slychac dosc glosna prace listwy wtryskiwaczy czy tez jakiegos ustrojstwa wewnatrz jej. W samochodzie dzwiek ten przypomina jakby silnik diesla. Nie jest to moze uciazliwy dzwiek, ale wkurza. Wystepuje przy niskich obrotach lub czasem przy przerzucaniu biegow. Co dziwniejsze dzwiek natychmiast ustaje po nawet bardzo lekkim dotknieciu pedału gazu. U gazownika mowia mi, ze te landi renzo tak juz ma. Czy ktos tu z forumowiczow moze to potwierdzic? Czy ma ktos jakies doswiadczenie z sekwencja Landi Renzo. Z gory dzieki.

kochajj 
Mitsumaniak

Wysłany: 10-09-2005, 21:43   

z tego co mi wiadomo to wtryskiwacze gazu dość głośno pracują... ale na pewno nie jak diesel :)

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 11-09-2005, 19:59   

Jezeli instalacja jest nowa to raczej wykluczyl bym jakąs wade. Moja listwa cykała strasznie. Po regeneracji pracowała pięknie, az po roku zaczeła znowu cykac. I te listwy tak mają. bigas teraz całkowicie zmienił technologie i podobno te nowe listwy pracują bezszelestnie. Ale to nowa technologia. Ciekawe jak bedzie po roku....też moze cykac.

W zasadzie podczas jazdy z radiem tego cykania nie slysze, ale mialem taki pomysl aby zakryc wtryskiwacze jakąs obudową wyłożoną mata bitumiczną.

misiu-bisi
[Usunięty]

Wysłany: 25-11-2005, 17:03   

a ja powiem tak śmiałem się z gazowników, nie lubiłem gazowników i zarzekałem się że nie założę i co jeżdże na gazie i nie narzekam, wszystko jest ok-powód zmian taki jak u wszystkich-dziura ozonowa :wink: (ale nadal uważam że gaz lpg nie jest do samochodów-najlepiej chodzą one na tym do czego je przystosowano fabrycznie)

Odpowiedz do tematu