|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rejestracja auta a wspolwlasciciele |
Autor |
Wiadomość |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Kraj/Country: Polska
|
|
|
|
 |
Cezar
Mitsumaniak Veni, Vidi, Vici

Auto: Mondeo x2
|
Wysłany: 19-09-2012, 11:47
|
|
|
KlakierVIP napisał/a: | W dowodzie rejestracyjnym widnieje tylko 1 wlasciciel, i w rubryce adnotacje urzedowe wpisane w 2 linijkach "wspolwlasnosc" |
mam tak samo
KlakierVIP napisał/a: | W karcie pojazdu jest rowniez taka sama adnotacja bez wyszczegolnienia wspolwascicieli z imienia i nazwiaska |
W mojej karcie wspolwlasciciele sa wymienieni z imienia i nazwiska, wiec wiadomo ilu ich jest
Jednak bede musial jednego usunac, bo moga byc zwyzki za OC |
_________________ Mitsubishi Carisma '99 GDI EXE 18.07.2005 - 20.07.2013
Mitsubishi Colt '93 1.6 GLXi 03.05.2008 - 19.05.2009
Mitsubishi Galant '98 2.0 SportEdition 13.06.2009 - 01.09.2015
Daewoo Matiz '00 22.07.2013 - 11.11.2016
Ford Focus '99 13.10.2015 - 05.06.2019
Ford Mondeo MK4 Panther Black Titanium X 17.05.2019 - 30.07.2025
Ford Mondeo MK5 Panther Black Titanium Plus 06.04.2025 - ...
Polski Fiat 125p '80 1.5 12.1980 - ...
______________EA5A & EA2A
 |
|
|
|
 |
Jarucha
Forumowicz
Auto: Saab 9-3 2.0t
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 19-09-2012, 12:40
|
|
|
tomek84 napisał/a: | IMHO nawet jadąc za granicę nie musisz być wpisany w dowodzie jako właściciel (możesz przecież pożyczyć od kogoś)
dla bezpieczeństwa w takiej sytuacji można napisac oświadczenie
_________________ |
Jeżeli mówimy o krajach UE to nie ma problemu z tym kto jest w dowodzie, jednak przy wyjeździe np. na Ukrainę, sytuacja nie jest taka prosta. Jeżeli chcesz przekroczyć granice samochodem którego nie jesteś właścicielem (nie ma cie w dowodzie) musisz mieć sporządzone upoważnienie, potwierdzone notarialnie, przetłumaczone na język ukraińskich, co wiąże się oczywiście z kosztami. |
_________________ I walked ten thousand miles, ten thousand miles to see you
 |
|
|
|
 |
KlakierVIP
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6
Dołączył: 11 Lip 2011 Posty: 37 Skąd: Pruszków / Ostrów Wielkopolski
|
Wysłany: 20-09-2012, 12:05
|
|
|
tomek84 napisał/a: | krzychu napisał/a: | wożąc kartę pojazdu ze sobą za granicą jednak sporo ryzykujesz. |
dokładnie
nie tylko za granicą
|
niestety tak jest, nie mam zamiaru jej wozic po kraju bo u nas nie bedzie z tym problemu
Cezar napisał/a: | W mojej karcie wspolwlasciciele sa wymienieni z imienia i nazwiska, wiec wiadomo ilu ich jest |
u mnie juz teraz tez
glownie wywalczylem to co chcialem... a chcialem uniknac ewentualnych problemow w przyszlosci przy sprzedazy, dzieki mojej upartosci, potencjalny przyszly wlasciciel jzu nie bedzie mial stresow ze jest cos kombinowane... w tym momencie dokladnie widac w karcie pojazdu ile jest wspolwascicieli i kim sa, z tymi wyjazdami za granice to byla raczej moja karta przetargowa w uzredzie komunikacji
Jarucha napisał/a: | Jeżeli mówimy o krajach UE to nie ma problemu z tym kto jest w dowodzie, jednak przy wyjeździe np. na Ukrainę, sytuacja nie jest taka prosta. Jeżeli chcesz przekroczyć granice samochodem którego nie jesteś właścicielem (nie ma cie w dowodzie) musisz mieć sporządzone upoważnienie, potwierdzone notarialnie, przetłumaczone na język ukraińskich, co wiąże się oczywiście z kosztami. |
dokladnie tak jest jest to dla mnei nie zrozumiale no ale taka prawda... |
|
|
|
 |
|
|