Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Światło STOP
Autor Wiadomość
michdru 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Pajero 2,5 GLS 93r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2012, 08:31   Światło STOP

Kupiłem 3 światło stop do Pajero 3D 93r. Czy może gdzieś w tylnej klapie jest przewód fabryczny do tego światła, czy trzeba pociągnąć nowy przewód?
Pozdrawiam

Pinin
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2012, 10:10   

Nie wiem jak jest w tym pajero ale w pajero pinin poprowadzone to jest pod podsufitka :)

michdru 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-09-2012, 10:38   

Tylko, że tutaj światło montowane jest w tylnej klapie. Więc przewód w podsufitce raczej odpada.

piotr277 
Forumowicz

Auto: Pajero III V75 6G74
Wysłany: 19-09-2012, 11:19   

michdru, ja odpowiem bo przed wakacjami zamontowałem u siebie 3cie światło stopu. Przewodu fabrycznego nie ma, trzeba ciągnąć ze światła bocznego. Ale dojście jest dobre i nie ma problemu. Kabla ile potrzebowałem dokładnie nie pamiętam ale rozsadnie jest wziąć ~2m. Nie wiem jakie światło kupiłeś - ja kupiłem oryginalne, łącznie z całą wewnętrzną ramką (ta z rączką) - ma delikatne wycięcie na stopa. Fajne jest to, że są fabryczne otwory montażowe w tylnych drzwiach, więc się światło przykręca P&P :)

michdru 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-09-2012, 12:15   

Też kupiłem oryginalne światło i dodatkowo mam taka naklejke PAJERO gdzie po zapaleniu się światła będzie napis(taki bajer). Uchwyty fabryczne są bo już spasowałem tylko zastanawiałem się nad przewodem.

rico.1 
Forumowicz

Auto: Pajero II 2.5TD
Wysłany: 19-09-2012, 21:06   

michdru napisał/a:
Czy może gdzieś w tylnej klapie jest przewód fabryczny do tego światła, czy trzeba pociągnąć nowy przewód?
Żeby się dowiedzieć, to musisz zdemontować tapicerkę z prawego tylnego nadkola (przy zawiasach klapy). Jest tam złącze z wyjściem na prawą lampę i całą elektrykę w klapie. Sprawdź wiązkę do klapy, jak masz tam przewód koloru zielonego to instalacja stopu jest. Jeśli nie ma to musisz ją "wystrugać", czyli 2,5m przewodu wpuszczasz od góry w klapie, dalej przez gumowy przegub klapy, obok lampy do złącza j/w na prawym nadkolu, wpinasz się do zielonego przewodu.

michdru 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 20-09-2012, 08:51   

Już "wyrzeźbiłem" za pomocą drugiego przewodu. Jak rozebrałem tapicerkę klapy to nie chciałem rozrywać folii, która była w dobrym stanie. Wszystko podłączone więc temat zamknięty.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu