|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Z32A 1.1] Reflektory |
Autor |
Wiadomość |
Feloman
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.1 2008r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-01-2010, 09:29 [Z32A 1.1] Reflektory
|
|
|
Witam,
Kupiłem sobie Colcika w zeszłym roku. Kupiłem go w Polsce ale samochód sprowadzony był z Niemiec. Niby bezwypadkowy, i na taki wygląda, ale wczoraj byłem na przeglądzie i zaskoczenie . Okazało się że lampy przednie są od wersji angielskiej. Może ktoś orientuje się, czy te lampy można jakoś przerobić, czy zostaje tylko wymiana na wersję europejską?
Pozdrawiam
Feloman |
|
|
|
 |
mirekbdeblin
Forumowicz
Auto: volvo v40
Pomógł: 4 razy Dołączył: 04 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 06-01-2010, 10:08
|
|
|
Witam
A z kąt to Ci powiedzieli odczytali z oznaczeń czy dlatego że nie mogli ustawić .Na kloszu zawsze jest oznaczenie strzałka i napis EU.W zeszłym roku 2009 w motorze był dokładny opis jak rozpoznać lampy europejskie .Ja nie pamiętam ale może któryś kolega podrzuci.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 06-01-2010, 10:31
|
|
|
Feloman, litera "E" jest oznaką homologacji, teraz idziemy dalej, liczba obok "E" oznacza kraj wydania homologacji (np. 1 - Niemcy, 13 - Luksemburg, 20 - Polska). Cztery cyfry które znajdują pod kółkiem lub obok niego oznaczają: dwie pierwsze cyfry - to regulamin w/g którego badano reflektor, a dwie następne to nr atestu. Rodzaje reflektorów: C - mijania, R -drogowy, CR o mijania i drogowy, C/R - mijania lub drogowy, RL - do jazdy dziennej, B - przeciwmgielny. Litera H przed przed oznaczeniem, np. HR oznacza,że reflektor jest przystosowany do żarówek halogenowych, a D (np.DC) - do lamp kseonowych. I to chyba wszystko na temat oznaczeń reflektorów.
Strzałki na reflektorze powinny byc skierowane w kierunku kierunkowskazu
Wiecej o oświetleniu tutaj http://www.wielkopolska.p...&id=90&Itemid=6
albo tutaj
http://www.bastylia.com/v...il_03.01.08.PDF
[ Dodano: 06-01-2010, 10:36 ]
[ Dodano: 06-01-2010, 10:37 ]
 |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Feloman
Nowy Forumowicz
Auto: Colt 1.1 2008r
|
Wysłany: 07-01-2010, 09:34
|
|
|
Dzięki bardzo za wyczerpującą odpowiedź. Sprawdzę sobie te oznaczenia i dam znać.
Pozdro |
|
|
|
 |
Homi
Nowy Forumowicz
Auto: CZ3 DiD
|
Wysłany: 04-12-2011, 21:31
|
|
|
Witam,
mam podobny problem. Prawy reflektor przy włączeniu świateł mijania nie doświetla prawej strony. Sprawdziłem oznaczenia, obie lampy są E1 (Niemcy), czyli nie powinien to być reflektor od anglika. Jest jeszcze oznaczenie strzałkami:
Lewy reflektor posiada 3 strzałki w lewo.
Prawy reflektor 2 strzałki w prawo, jedna w lewo.
Szanowni, jak jest na Waszych lampach? Czy to jest reflektor od anglika czy nie? Da się to jakoś "naprawić" (żeby świeciło bardziej w prawo)? |
|
|
|
 |
Danlight
Nowy Forumowicz
Auto: COLT 1,1 Z32 2007 ROK 3-DRZWI
|
Wysłany: 19-09-2012, 16:24
|
|
|
też tak miałem na kloszu wszystko ok ze niby europejska wersja, pojechałem na przegląd i gościu mi pokazuje ze anglik :/ kupiłem rozbitą lampę i zmieniłem tylko odbłysnik ;] wiadomo rozklejanie lampy itd. dla mnie bardzo łatwa wymiana oczywiscie nie raz bawilem sie z takim rzeczami ;]
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|