Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: glina
29-05-2014, 13:17
Carisma do kupienia - prośba o pomoc
Autor Wiadomość
moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Auto: ZŁODZIEJ I OSZUST
Wysłany: 17-09-2012, 23:44   Carisma do kupienia - prośba o pomoc

Witam koledzy jest kilka carism do kupienia proszę Was o ocenę. Potrzebuję coś co jeździ - a z czasem da się "dopieścić".

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25956045.html

http://otomoto.pl/mitsubi...-C25484550.html

Z góry dzięki.
Pozdrawiam

remi 
Forumowicz

Auto: Lancer VIII 1,8 Pb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-09-2012, 11:28   

ta z Wrocławia wydaje się ładniejsza, jednak pewnie widziałeś, że przedni zderzak pęknięty przynajmniej w dwóch miejscach i na prawym tylnym błotniku jakaś wgniotka, poza tym to lewe lusterko też chyba uszkodzone.
Jeśli chodzi o tą z Krakowa to fajnie, że z LPG, szkoda, że nic nie pisze o instalacji. Jednak ona wygląda na mocno styraną, (ale to może świadczyć o jej ciągłym użytkowaniu). Lewy przedni kierunkowskaz trochę odstaje.
zastanawiam się jeszcze dlaczego ta cari z Wrocławia ma akumulator pod nogami pasażera.
Podsumowując: jeśli miałbym wybierać po zdjęciach to wybieram Kraków, jakby ją umyć, dopasować kierunkowskaz to myślę, że byłoby ok. Jednak zastanawia mnie, dlaczego sprzedający nie podał przebiegu, jeśli lata na gazie to może mieć sporo. Ta z Wrocławia jeśli ma silnik 1,8 to raczej ma więcej mocy niż podaje sprzedający, chyba miały 115 KM.
liftbaki bardziej mi się podobają od sedanów.
Szkoda, że takie marne fotki, żadnych zdjęć z komory silnika. Wrocławska cała mokra od deszczu a krakowska upierdzielona błotem.
Wrocławską cari dyskwalifikuje jeszcze to, że sprzedający nie potrafi napisać "bogatej wersji wyposażenia" i zamiast tego pisze "BOGATEJ WYESJI WYPOSARZENIA" - no ja akurat zwracam na to uwagę :-) .
Cari z Wrocławia sprzedawana przez komis a ta z Krakowa chyba od prywatnego sprzedawcy. Jeśli handlarz sprzedaje tak tanio jak prywatny sprzedawca to chyba coś znaczy.
Tutaj dwie opinie znalezione na szybko o centrum 4x4
http://www.forumkierowcow...ead.php?t=27898
http://dobrymechanik.net/...zuskolas-2.html

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Wysłany: 18-09-2012, 21:16   

OK.
Mam do czynienia z mitsubishi ale nie z carisma.. coś więcej mógłbyś mi powiedzieć o tym aucie?? Na co zwrócić uwagę podczas oglądania. Jak automat w tych autkach się spisuje?
Jeszcze raz dzięki!

zwolin 
Forumowicz
baaardzo zły miś ;-)

Auto: Carisma 1.8 GDI
Wysłany: 18-09-2012, 22:11   

moniaquba, obie są tragiczne.
1. Nigdy, ale to przenigdy nie ruszyłbym czterech liter, żeby oglądać samochód, który na zdjęciach jest mokry. Na 99,99999% to stary handlarski numer mający na celu ukrycie stanu (i kilku odcieni) lakieru.
2. Samochód jest tak ubrudzony, żeby zachlapane było wszystko co może rdzewieć (i pewnie rdzewieje)

Generalnie kupno samochodu z automatem i LPG za te pieniądze wydaje mi się ryzykowne (nawet biorąc pod uwagę, że automaty się nie psują, a 1,6 i 1,8 SOHC dobrze znosi gaz).

moniaquba napisał/a:
Na co zwrócić uwagę podczas oglądania

buda, buda i jeszcze raz buda. Mechanikę da się ogarnąć za rozsądne pieniądze. Jak kupisz coś, co zakwitnie po pierwszym deszczu, to będzie to niekończąca się historia...
Poza tym standardowo: zawieszenie, hamulce itp itd. Jak w SOHC będą schody z włączaniem biegów, to nie musi świadczyć o awarii skrzyni, tylko moga to być słynne tulejki wybieraka (drobnostka).

Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku

i9i 
Mitsumaniak
Szary Obywatel

Auto: Reno
Kraj/Country: Holland
Wysłany: 18-09-2012, 22:16   

Co do samego centrum4x4 to kilka miesięcy temu oglądałem u nich Chryslera LeBaron, co prawda stał w jakimś bagnie ale same tam zabłocone terenówki stoją, co do auta miało trochę więcej niedociągnięć niżeli podawało ogłoszenie, ale v6 odpalił na pół obrotu wału, automat nie szarpał, nie szumiał nie wydawał dziwnych odgłosów, jak chcesz mogę się tam wybrać w poniedziałek i organoleptycznie obadać.

EDIT: zwolin mi przypomniał, że LeBarona też na fotach wystawili mokrego, a na żywo lakier miał na całej długości odparzenie ale i tak kilka miesięcy chodził mi po głowie

Pomogłem?? Kliknij "Pomógł" nic nie kosztuje a motywuje :)

moniaquba
Forumowicz
UWAGA! OSZUST!

Wysłany: 18-09-2012, 22:32   

i9i jak wiesz szukam czegoś do kupienia :)
No jeśli nic do niedzieli nie wykombinuje - to jakbyś mógł podjechać w poniedziałek - to super. Dam Ci znać w niedziele. Oczywiście jakąś dobrą flaszeczką się odwdzięczę :)
Ja szukam automata - gaz jak będzie to dobrze, jeśli nie - nie robi mi to różnicy. Szukam czegoś za +/- 3000 PLN więc cudów nie wymagam.. :) Zależy mi na stanie mechanicznym - by był w porządku w miarę blacharsko - wiadomo czym łaniej tym lepiej.
Jeździłem galantem, coltem, sigmą. Nie jeździłem carsima - dlatego pytałem o wrażenia ?? :P
Dzięki Panowie!

maniak30 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,8 GDI GLX '99
Wysłany: 19-09-2012, 22:03   

Panowie przyłącze sie do tematu znalazłwm taka cari :arrow: http://otomoto.pl/mitsubi...-C26007635.html
i tu jest moje pytanie czego sie czepić jakie słabe punkty cari :?: co do silnika to go znam mam taki u siebie

Saqu 
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Wysłany: 19-09-2012, 23:23   

a no np tego, że to nie jest elegance. chociaż tapicerka wygląda jak pół skóra. to się reszta nie zgadza, brak kiery Nardi Torino, drewna, granatowej deski etc.

poza tym brakuje znaczka GDI z tyłu, mało zdjęć.

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 20-09-2012, 10:10   

Tak jak napisał Saqu - tapicerka Elegance, deska i kierownica bodajże Avance. Pytanie, jaki napis jest na zewnątrz na listwach bocznych. Z tyłu oczywiście brak znaczka GDI. No i mało zdjęć.

Saqu napisał/a:
granatowej deski

Nie każdy Elegance miał granatową deskę :P

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 20-09-2012, 22:47   

na pewno? Bo nardi, drewno i pół skóra, to elementy które do siebie pasują razem z granatową deską, ostatnio widziałem foto drewna z czarną deską i to już nie wyglądało dobrze.

volve 
Mitsumaniak

Auto: Colt CZC 1.5T
Wysłany: 21-09-2012, 07:49   

Wiesz, ja mam Elegance z czarną deską i raczej tak było oryginalnie, bo z tego co kojarzę, to przy granatowej desce też plastiki przy podłokietniku są granatowe. Więc opcja, że poduszki wywaliły i ktoś zmienił konsolę na czarną raczej odpada ;)

kryss 
Forumowicz
kryss

Auto: Sonata 2,0 GLSi; Lancer CK1A
Wysłany: 21-09-2012, 07:56   

Zobacz jeszcze takie
ta srebrna miała na pewno malowane przednie lewe drzwi lub lewy przedni błotnik (błotnik bardziej prawdopodobny) ale zdjęcia są kiepskie.
http://otomoto.pl/mitsubi...-C26069365.html

Na tej złotej też nic nie widać żeby było robione natomiast jeśli jest dobrze zrobione to nic nie przeszkadza, a nawet jak ty go stukniesz to łatwiej będzie ci pomalować ten złoty żeby nie było śladu, bo na srebrnych widać każdą wpadke.
http://allegro.pl/show_item.php?item=2634462636
Ta złota kosztuje prawie dwa razy tyle co chcesz wydać ale myśle że spokojnie te 800 utargujesz. Może warto byłoby oglądnąć.
Ja się bujałem ostatnio z kupnem carismy przez prawie miesiąc oglądnałem kilka i nie kupiłem ...i naprawde to co się pokazuje na zdjęciach ma niewiele wspólnego ze stanem rzeczywistym szkoda było tylko tej kasy na wycieczki.
Może tobie się uda, postaram się pomóc.
Jeszcze o tapicerce, te nieskórzane takie szare to jest trochę rzepa, natomiast ta beżowa w tym wiśniowym wygląda całkiem pozytywnie.

maniak30 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-09-2012, 21:07   

Panowie byłem oglądałem i powiem:
-lewy tylni bok malowany ( nawet ładnie,była ruda na nadkolu)dlatego brak znaczka GDI ma go w bagażniku
-lewy przedni błotnik również
-wersja Elegance
-maska ma odpryski po kamienach
-silnik ładnie pracuje (wymieniona przepustnica)
- szyby orginalne
-skórzana tapicerka trochę zniszczona
- hamulce ok zmieniane 2 lata temu ( wszystko ,tarcze klocki i płyn)
-kierownica skórzana

I powiem tak gosciu ma na wszystko faktury, powiedział mi co robił co jest do zrobienia (tylna kanapa piszczy) samochód na 4 lata i wiekszych problemów nie miał.Założył czujniki parkowania tył.Ogólnie jest się do czego przyczepić ale samochód ma 12 lat.
Mam mały dylemat...................... :?: może go kupie, a i cena jest ok 5500.

Saqu 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2012, 09:55   

maniak30 napisał/a:
kierownica skórzana

albo była kiedyś to wersja elegance i już nie jest, albo nie była i nią nie jest :P elegance nie miało skórzanej kiery, tylko drewnianą nardi torino, zresztą to samo brak drewna na środkowej konsoli..

maniak30 
Mitsumaniak

Wysłany: 22-09-2012, 21:30   

wiem,właśnie to mnie martwi..............

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi