Słabo pali i mała moc na benzynie. |
Autor |
Wiadomość |
EmilRotu
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1997r. 1.8 85KW
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2012, 16:04 Słabo pali i mała moc na benzynie.
|
|
|
Witam,
Mam problem z Carismą 1.8, przejrzałem już chyba całe forum i nie znalazłem odpowiedzi. Otóż moja carisma ciężko pali rano lub jak postoi kilka godzin. Wygląda to tak, że muszę ją kręcić kilka razy zanim załapie, jak załapie to przez jakiś czas nie mogę w ogóle dodać gazu bo gaśnie. Jak już się rozgrzeje to strasznie muli na benzynie, na gazie pracuje jak należy. Nie wyświetla błędów jak jeżdżę na benzynie. Wymieniłem świece, filtr paliwa, przepustnica czyszczona, pompa paliwa sprawdzana i jest ok. Ostatnio mechanik mówił, że może to być problem z zapieczonymi wtryskiwaczami. Wlałem preparat do czyszczenia wtryskiwaczy, przejechałem już kilkaset kilometrów i nie ma żadnej poprawy. Macie jakieś pomysły? Orientuje się ktoś czy można kupić nowe wtryski do Carismy? Bo przeglądałem internet i nigdzie nowych nie mogłem znaleźć.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21953 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 24-09-2012, 16:06
|
|
|
A przewody zapłonowe były sprawdzane/zmieniane? |
|
|
|
 |
EmilRotu
Mitsumaniak
Auto: Carisma 1997r. 1.8 85KW
|
Wysłany: 24-09-2012, 16:21
|
|
|
Były i są dobre. Poza tym na gazie samochód działa bez zarzutu. Problem pojawia się tylko na benzynie. |
|
|
|
 |
plecho1
Mitsumaniak
Auto: Laguna 3
Pomógł: 583 razy Dołączył: 02 Sty 2010 Posty: 10313 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 24-09-2012, 19:00
|
|
|
Może to wina regulatora ciśnienia na listwie wtryskowej, może jest za małe ciśnienie paliwa. |
|
|
|
 |
Pumexq
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GLX
|
Wysłany: 24-09-2012, 19:52
|
|
|
Jakiś czas temu miałem podobny problem auto nie jeździło w ogóle na benzynie i u mnie okazało sie że padł przepływomierz powietrza jak masz możliwość podpiąć jakiś inny na sprawdzenie to radze sprawdzić
problem wyglądał tak iż na benzynie auto nie miało całkowicie mocy a w momencie przełączania sie na gaz potrafiło nawet zapiszczeć kołami z powodu odzyskania mocy |
|
|
|
 |
|