Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Kilka pytań odnośnie spacestara 1.9 DID 115KM
Autor Wiadomość
fantomR 
Nowy Forumowicz

Auto: SpaceStar Żony :)1,9DID 115km
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-09-2012, 20:58   Kilka pytań odnośnie spacestara 1.9 DID 115KM

Witam,

na początku chciałbym się przywitać. Nazywam się Tomek i tydzień temu zakupiłem dla żony SS 2002/09 1.9 DID 115KM. Auto sam przywiozłem z Niemiec z przebiegiem 102 000, auto jest po grubym przeglądzie przy przebiegu 95 000 - rozrząd etc. Chciałbym pozmieniać profilaktycznie filtry, płyny i mam pytanie co zmienić?? Jaki olej - w ks. serwisowej mam wpisany 10W40 ?

Aaa i jeszcze jedno, jakby ktoś by mi pomógł w rozkodowaniu VINu to byłbym wdzięczny :biggrin: Auto jak dla mnie jest za idealne i chciałbym go profilaktycznie sprawdzić :) VIN: XMCLNDG4A3F018616

Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam,
Tomek

P.S. Zna ktoś dobry serwis Mitsu na Śląsku??

Bizi78 
Mitsumaniak
Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Wysłany: 24-09-2012, 21:24   

fantomR, jak chcesz sprawdzić historię po vinie autka to musisz wrócić do Niemiec :wink: .
Trochę info po vinie masz tutaj:
http://www.japancars.ru/c...CLNDG4A3F018616
Ten przebieg około 10kkm/rok to trochę za mało jak na diesla :? .
Co do oleju jak nie masz 100% pewności co siedzi to zawsze pozostaje zrobić płukankę i zalać to co polecają.
Co do serwisu mitsu na śląskim to poczytaj na forum regionalnym śląskim co tam polecają.

fantomR 
Nowy Forumowicz

Auto: SpaceStar Żony :)1,9DID 115km
Wysłany: 24-09-2012, 22:00   

Bizi78 napisał/a:
fantomR, jak chcesz sprawdzić historię po vinie autka to musisz wrócić do Niemiec :wink: .
Trochę info po vinie masz tutaj:
http://www.japancars.ru/c...CLNDG4A3F018616
Ten przebieg około 10kkm/rok to trochę za mało jak na diesla :? .
Co do oleju jak nie masz 100% pewności co siedzi to zawsze pozostaje zrobić płukankę i zalać to co polecają.
Co do serwisu mitsu na śląskim to poczytaj na forum regionalnym śląskim co tam polecają.

Przebieg mały, ale wydaje mi się rzeczywisty, kupiłem go od właściciela nie od handlarza - auto przez 1,5 roku nie jeździło bo gościu miał skomplikowane złamanie ręki co zresztą mi pokazał :mrgreen: książka serwisowa pokazuje że auto rocznie przejeżdżało od 10 000 do 15 000km. Poprzedni właściciel miał do pracy 4km :mrgreen: Autem zrobiliśmy już 1500km od zakupu i wszystko pięknie gada. Nawet mogę stwierdzić że jest w dużo lepszym stanie (mechanicznie) od mojej służbowej 3 letniej Octavi, która z przebiegiem 190 000 zaczyna się sypać :lol:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 24-09-2012, 22:04   

fantomR napisał/a:
Chciałbym pozmieniać profilaktycznie filtry, płyny i mam pytanie co zmienić?? Jaki olej - w ks. serwisowej mam wpisany 10W40 ?
Ja bym dał jakiś markowy 5W40, szczególnie, że zima idzie. Jeśli nie chcesz oszczędzać to dobre są oleje Millers. Jak napisał już Rafał - płukanka i sruuu - nowy olej.
fantomR napisał/a:
Zna ktoś dobry serwis Mitsu na Śląsku
Ja swojego Space Stara serwisowałem w Moto - Katowice, ul. Paderewskiego. Ale to było ostatnio w 2008 roku. Od tego czasu to ASO straciło autoryzację na sprzedaż ale w dalszym ciągu ma autoryzację na serwis Mitsu. Były też opinie negatywne na temat tego serwisu.
Piszesz "Silesia"..... A coś bliżej? Bo nie ma sensu ganiać Cię na drugi koniec województwa. Może ktoś podpowie jakiś serwis (przecież to nie musi być ASO) w Twojej okolicy.

Aha... dobre opinie tu na Forum ma ASO Wierzgoń w Rybniku. Jeśli masz blisko to może tam.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu