|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CA4A 1.6] Problem z wkręceniem do odcięcia |
Autor |
Wiadomość |
ozzy89
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 192 Skąd: Paczyna
|
Wysłany: 04-10-2012, 17:06 [CA4A 1.6] Problem z wkręceniem do odcięcia
|
|
|
Odkąd kupiłem Malibu mam problem z wkręcaniem się na najwyższe obroty. Wchodzi czasem na 5 tys. i dalej nie chce. Dzieje się tak, gdy wciśnie się pedał gazu do podłogi. Gdy wciskam do połowy wskazówka ładnie idzie do odcięcia. Wymieniałem kompletną przepustnicę, przepływomierz z 4G92 jak i z 4G93. Za każdym razem to samo. Świece, kable WN, kopułka, palec rozdzielacza też wymienione. Tak samo filtry.
filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=g3kW8vDNgsk
logi z evoscana:
http://www66.zippyshare.com/v/56528511/file.html |
|
|
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 04-10-2012, 21:53
|
|
|
ja bym się zainteresował przepustnicą a dokładnie TPSem |
|
|
|
 |
ozzy89
Forumowicz

Auto: Honda Accord CH6
Pomógł: 3 razy Dołączył: 30 Maj 2010 Posty: 192 Skąd: Paczyna
|
Wysłany: 04-10-2012, 23:22
|
|
|
wyderka napisał/a: | ja bym się zainteresował przepustnicą a dokładnie TPSem |
TPS wymieniałem razem z przepustnicą, ale sprawdzę jeszcze. Ustawiałem go na czuja. Jak go dobrze ustawić z miernikiem ?
Dodam jeszcze, że silnik gaśnie po odpięciu trąby słonia. Swego czasu kojarzę, że w 4G13 nie gasł. Sprawdziłem też w 4G93 DOHC i też nie gaśnie.
Problem rozwiązany! Przyczyną był źle ustawiony zapłon. |
|
|
|
 |
|
|