Lampki do czytania w podsufitce + schowek |
Autor |
Wiadomość |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-03-2012, 10:47 Lampki do czytania w podsufitce + schowek
|
|
|
Witam,
jako że w moim egzemplarzu brakuje lampki do czytania w podsufitce w okolicach lusterka wstecznego, postanowiłem swojego Miśka doposażyć.
Lampkę taką jak poniżej zakupiłem za całe 20 PLN...
... i mam w związku z tym pytanie: czy po wycięciu odpowiedniego otworu w podsufitce da się ją w prosty spsób zamontować? Czy za podsufitką jest wiązka przygotowana do podpięcia, czy będę musiał lutowac kabelki od środkowej lampki?
Druga sprawa to oświetlenie schowka. W moim poprzednim MSS przedliftowym po otworzeniu dużego schowka przed pasażerem zapalała się lampka. Czy to oświetlenie da się w prosty sposób dorobić? W plastikach odpowiednie otwory montażowe są, ale co z wiązką elektryczną? Jesli gdzieś plącze się niewykorzystany obecnie kabelek, wolę go użyć, niż lutować od nowa...
Dzięki za pomoc i ew. porady |
|
|
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 13-03-2012, 15:55
|
|
|
prosty sposób zdejmujemy podsufitkę , montujemy zestaw mocujący tej lampki , którego nie ma na foto , taka wytłoczka z blachy i brak oczywiście instalacji, |
|
 |
pablo eldiablo
Forumowicz

Auto: L200, Outlander
|
Wysłany: 14-03-2012, 09:10
|
|
|
futrzany napisał/a: | prosty sposób zdejmujemy podsufitkę , montujemy zestaw mocujący tej lampki , którego nie ma na foto , taka wytłoczka z blachy i brak oczywiście instalacji, |
Dzięki - czyli lutowanie...
Czy masz może pod ręką ten zestaw mocujący? Mógłbys podesłać jakieś foto, jak to jest fabrycznie zmontowane i podłączone? Jeszcze lampka nie przyszła do mnie pocztą, nie wiem, czy ta wytłoczka będzie załączona... Jeśli nie - zgłoszę się, czy ewentualnie masz tą część do sprzedania
A przy okazji rozkręcania anglików zwróciłeś może uwagę, jak wygląda kwestia oświetlenia schowka?.. Z góry dzięki!
I jeszcze jedno pytanie: czy ta górna lampka oryginalnie zapala się przy otwarciu drzwi, tak jak środkowa? czy jest tylko niezależnie włączana? Powinna się włączać bez kluczyka w stacyjce? Chciałbym ją podłączyć w miarę możliwości jak w oryginale... |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 06-10-2012, 17:51
|
|
|
Czy w SS w wersji comfort po liftingu było podświetlenie schowka pasażera? bo albo ślepy jestem albo nie mogę znależć? |
|
|
|
 |
macos
Forumowicz

Auto: Space Star 1,3
|
Wysłany: 07-10-2012, 11:24
|
|
|
cakp napisał/a: | było podświetlenie schowka pasażera? |
Otwórz schowek kiedy będziesz miał włączone światła, u mnie tylko wtedy schowek jest podświetlany. |
_________________ Piotr
 |
|
|
|
 |
cakp
Mitsumaniak
Auto: MSS 1.6 Comfort 2004 4G18
Pomógł: 4 razy Dołączył: 27 Sie 2012 Posty: 347 Skąd: Mazury
|
Wysłany: 07-10-2012, 16:06
|
|
|
Takie próby już robiłem a nawet wyjmowałem cały schowek by sprawdzić gdzie to ukryli. Zrobiłem zdjęcie mi to wygląda na "zapomnieliśmy zamontować". Nie wiem czy dobrze zaznaczyłem ale czy tu nie powinna być żarówka?
Czy może mi ktoś powiedzieć jak u niego to wygląda?
włącznik
oprawka zarówki
typ zarówki
zasilanie postaram się wyciągnąć z zapalniczki
Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
 |
dask
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer Sportback 1.8 '09
|
Wysłany: 05-11-2012, 13:52
|
|
|
Mam w rodzinie SS Comfort z 2003 r. i podświetlania nie ma. Zrobić raczej stosunkowo łatwo nawet z uniwersalnych elementów (lub z innych samochodów). potrzebna krańcówka (wyłącznik krańcowy) lampka, którą można gdzieś w plastik ładnie wkomponować (w ostateczności można wbudować pojedyńcze diody lub listwę diodową). Zasilanie proponuję z zapalniczki lub radia podciągnąć. Jak mnie kiedyś najdzie, żeby zrobić to u siebie to podzielę się szczegółami. |
|
|
|
 |
|