|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przerdzewiały przewód paliwowy |
Autor |
Wiadomość |
pantonik1
Mitsumaniak
Auto: Pajero III 3.2 DI-D Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 14 Paź 2007 Posty: 131 Skąd: Lubaczów
|
Wysłany: 17-04-2010, 21:20 juz to przerobiłem
|
|
|
A ja pojechałem do mechanika i mówię, że chyba coś tam jest nie tak, ale Pan by rzucił fachowym okiem, bo ja się na tym nie znam. Potwierdził i powiedział, że na popołudnie będzie Mam wstawione od baku do filtra nowe miedziane, bo tamte to by dziecko już dało radę połamać! Jak obliczał ile trzeba metrów to nie wiem, ale wymieniłem całość. Ps: podobna historia zaczyna się przy hamulcach! Ja już zacząłem je wymieniać |
_________________ O samochód należy dbać tak samo, jak o kobietę! - bądź bardzo podobnie:-) pantonik1 |
|
|
|
 |
Heilsberg
Forumowicz USNI Life Member

Auto: jak w podpisie
Pomógł: 51 razy Dołączył: 08 Sty 2009 Posty: 925 Skąd: Lidzbark Warmiński
|
Wysłany: 18-04-2010, 09:14
|
|
|
Metrów do paliwa trzeba 2x4. Kawałek zostanie. Potwierdzam średnicę: zasilanie miedź w osłonie z tworzywa fi 8 zewnętrzna liczona na przewodzie miedzianym, powrót analogicznie mierzony fi 6.
Do hamulców dwa przewody po 4,10 starczyły i zostało 2x 10 cm. Przewód na moście też się załapał. Wszystko jak na razie gra i bucy.
Oczywiście długości do PII LONG!! |
_________________ Pajero II 2,5 TD SWB '96
L200 HP '10
L200 Dakar '05 Silver Beast |
|
|
|
 |
kotoy
Mitsumaniak
Auto: pajero II 2.8 TD 3D 1998
|
Wysłany: 18-04-2010, 09:40
|
|
|
Ja wymieniałem przewody paliwowe na takie z ciężarówek, to są przewody plastikowe. Są łatwe do formowania, nie załamują się, nie wchodzą w reakcję z paliwem i nie rdzewieją. W ciężarówkach dochodzi do uszkodzenia tylko podczas złego montażu tzn. mogą się przetrzeć, ale jak wszystko jest ok to są długowieczne. |
|
|
|
 |
dizell
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Pajero 2,8TDI
|
Wysłany: 15-10-2012, 23:05
|
|
|
A orientuje się ktoś, jaka długość rurki miedzianej kupić do krótkiego Pajero 2,8 ? |
|
|
|
 |
|
|