|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Problem ze skrzynią biegów carisma 1.6 16V |
Autor |
Wiadomość |
Grubson69
Nowy Forumowicz Grubson69
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2012, 19:14 Problem ze skrzynią biegów carisma 1.6 16V
|
|
|
Witam wszystkich forumowiczów!!!
Od paru miesięcy jestem posiadaczem carismy 1.6 16V 90KM 1997r. Mój problem polega na tym że pewnego dnia normalnie ruszając spod domu usłyszałem jakieś stuknięcie( tj. gdzieś w napędzie). Auto normalnie jeździ itp tylko gdy jadę na biegu i puszcze nogę z gazu słychać ( i czuć na lewarku zmiany biegów) takie lekkie zgrzytanie, tak jakby jakiś tryb obcierał lekko o drugi tryb, dodam gazu i jest cisza, puszczę gaz dry jest zapięta np piątka i dalej to samo, wrzucę na luz, dalej słychać ten dźwięk tylko tak jakby trochę ciszej.
O co Tu może chodzić ? Ściągałem dekiel ze skrzyni żeby sprawdzić czy nakrętka, bądź śruba na wałku się nie poluzowała i tam wszystko wygląda ok.
Któraś pół ośka, czy może mechanizm różnicowy ?
Pomóżcie
Nie wiem czy dalej z tym jeździć, a auto jest mi potrzebne na codzień
Pozdrawiam i z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Rafał |
|
|
|
 |
Xiah
Forumowicz
Auto: Carisma 97r 1.6 GL
Pomógł: 8 razy Dołączył: 11 Lis 2009 Posty: 231 Skąd: Płock
|
Wysłany: 20-10-2012, 18:34
|
|
|
może łożysko oporowe?? |
|
|
|
 |
Grubson69
Nowy Forumowicz Grubson69
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6 16V
|
Wysłany: 21-10-2012, 21:54
|
|
|
O to chodzi że łożysko jest nowe, bo zmieniałem całe kompletne sprzęgło. Zrobiłem już jakieś 1500 km z takimi objawami i jak na razie nic się nie dzieje, nie maleją, ani nie nasilają się te odgłosy. |
|
|
|
 |
|
|