|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 11:20 |
Zimnego muli |
Autor |
Wiadomość |
toonies [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2007, 22:50 Zimnego muli
|
|
|
Witam Serdecznie, czy serdecznie witam gramatyka ciężka sprawa
Przeglądałem forum w zdłuż i wszerz, ale nie satysfakcjonuje mnie żadna odp
Mam problem taki:
Zanim silnik się dogrzeje do temperatury roboczej, to trochę go muli, jest słaby, i ma tendencje do lekkiego szarpania. Gdy się dogrzeje do swojej temp. to jest ok, autko pięknie przyspiesza i reagujuje na pedał gazu tak jak powinien.
Przewody WN wymienione, kopułka i palec też łącznie ze świecami. Kiedyś miałem błąd ECU- czujnik położenia przepustnicy, lecz po przeczyszczeniu czujnika "doraźnie" WD40 błędu już nie ma od dłuższego czasu. Błędy wykasowałem (odłączenie "-" od akumulatora, więc błędów ECU w tej chwili nie ma żadnych.
Gazu nie mam, jest to silnik 1,5 8V.
Proszę o jakieś podpowiedzi, bo nie mam już pomysłów
Pozdro MitsuManiacs |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21955 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 18-01-2007, 08:15
|
|
|
Czy nie ruszałeś przypadkiem aparatu zapłonowego. Jeśli tak to w/w objawy pasują jak ulał na przestawiony zapłon. Sprawdź go tak czy inaczej. |
|
|
|
 |
toonies [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 13:45
|
|
|
Dzięki Hugo. Pojadę na dniach sprawdzić zapłon i jak co to napisze jakie są efekty. |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:20
|
|
|
a co z czujnikiem temperatury |
|
|
|
 |
toonies [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 22:37
|
|
|
Czujnik ok, ECU nie ma bledow. Sprawdze wpierw ten zaplon jak pisal Hugo. Dzieki |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-01-2007, 11:59
|
|
|
btw ile w moim CAO powinno być stopni?? w manualu napisane 5 plus/minus 2 podstawowy zaplon (co to podstawowy?)...a dalej ze 5-10 stopni i nie czaje troche..
okey znalazlem http://www.mitsubishi-gra...%B3onu&start=30
[ Dodano: 23-01-2007, 15:45 ]
wlaśnie sie dowiedzialem ze mam zaplon ustawiony na 15 stopni od niedzieli tak jeżdze dziś pedze przestawic..mechanicy...kretyn zaje..ny
mogło sie cos stac??? zrobilem jakies 150km |
|
|
|
 |
toonies [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2007, 02:32
|
|
|
OK. Pojechałem na "dyskoteke" i zapłon ustawiony. Co za różnica, teraz go nie muli na zimnym, nie szarpie, ktos mi chyba samochód podmienił Tak więc to był przestawiony zapłon, dzięki chłopaki-Maniaki (Mitsu rzecz jasna ) |
|
|
|
 |
|
|