RADIO W AUCIE |
Autor |
Wiadomość |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-01-2007, 00:08
|
|
|
To potwierdza smutną a zarazem fantastyczną tezę, że większość nowych produktów to wytwory krótkotrwałe i nie mające wiele wspólnego ze swoimi poprzednikami. Cieszcie się zatem, że wasze Miśki jeżdżą i trzymają się świetnie mimo lat i kilometrów na liczniku. Nie ma to jak Mitsubishi z dobrym rocznikiem ( czytaj : im starsze tym lepsze ). |
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 22:44
|
|
|
Panowie handluję miedzy innymi Blaupunktem i coś mi się wydaje, że co do awaryjności ostro przesadzacie, rozumiem ze nie lubicie tego co aus Deutschland:)
Faktycznie jakość sprzętu elektronicznego kiedyś była o wiele lepsza, ale analogicznie radia z podobnej półki 10 lat temu kosztowały 3 razy tyle!
Więc gdzieś ta jakość poszła na bok, taka jest rzeczywistość i naprawdę nie dotyczy to tylko Blaupunkta. |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-01-2007, 22:58
|
|
|
Nie zgodzę się, sam używam radioodtwarzacza marki Becker. O Blaupunktach mam dobre zdanie. Nastała moda na świecidełka i inne (d)uperele i nawet wysoka półka nie broni się przed tym. Niestety. O modelach, które są "super" i nawiązują do starych, świetnych tradycji nikt nie słyszy ponieważ kosztują majątek. Gdzie te czasy decków i ergonomicznych paneli...łezka się w oku kręci |
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 23:10
|
|
|
Takim jest rynek jakim ludzie go kreują, większość chce mieć choinki zamiast dobrego produktu, więc tendencja jest widoczna gołym okiem. Wystarczy ładny design i znany napis na froncie i jest ok. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-01-2007, 12:43
|
|
|
Ja kupując radio kierowałem sie kilkoma wymogami:
-zdejmowany panel
-odtwarzanie mp3-oszczednosc CD i miejca mam 2 plytki 500 pisenek i styka a nie 20 cd w samochodzie.
-nie chcialem wydac na radio 700zl bo dla mnie to bezsens
Nie sadzilem tylko ze radio ktore bedzie miało technologie mp3(w miare nowoczesną) bedzie mialo do bani radio ktora jest technologia stara jak świat-jakos te dwa skladniki nie pasuja do siebie....no ale cóż.....radio jak wychodzi mam troche słabsze. Sprawdze tylko na jakims innym radyjku jak działa to inne zeby miec porównanie.
Zalety radia typu-świecący panel itd -jak mi to sprzedawca mówi to staram sie nie śmiać mu prosto w twarz.................no bo to tak samo jakby ktos kupował samolot i zaletą jego było ze ma czerwone koła-a przeciez nie o to chodzi.
Reasumując nie wiem jeszcze czy to wina radia czy nie-sprawdze i napewno napisze. |
|
|
|
 |
Karwoś
Mitsumaniak
Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2005 Posty: 1446 Skąd: Suwałki
|
Wysłany: 22-01-2007, 00:27
|
|
|
Najlepiej to rozebrać starego Kasprzaka i zdemontować wszystko co jest z Radia i wsadzić do swojego - to i bez anteny ściągało wszystkie stacje
A u mnie i na trasie nie było problemów choć mam tylko nieparzyste po przecinku. |
_________________ Lancer 2,0 '04 Automat. - już u nowego właściciela
Czas może na Space Stara dla żony? |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-01-2007, 12:31
|
|
|
Rada fajna ...............tylko trzeba sie na tym znac i wiedziec jak to zrobić
A tak sobie myśle a jest cos co moge dokupić do tego zeby lepiej łapało sygnał jakies wzmocnienie lub cos w tym stylu............ |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-01-2007, 15:10
|
|
|
Są wzmacniacze antenowe wpinane pomiędzy radio a przewód antenowy. Nie jestem pewien skuteczności działania. |
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 27-03-2010, 19:24
|
|
|
Trochę minęło ale ostatnio sprawdziłem......
BLAUPUNKT nadaje sie na złom ( nie kupujcie tego badziewia)
Wsadziłem taniego LG na podkładkę i idealnie radio śmigało na trasie Gdańsk-Łódź |
|
|
|
 |
Jakub
Nowy Forumowicz
Auto: lancer 1,5 90r
|
Wysłany: 03-04-2010, 23:04
|
|
|
tez dostalem blaupunkta przy zakupie rodzinnej skody i padl wyslwietlacz po miesiacu. Wg mnie to szjas. Nie gra tez rewelacyjnie
[ Dodano: 03-04-2010, 23:05 ]
Polecam jvc, clariona!!!! |
|
|
|
 |
waldek1978
Mitsumaniak Waldi

Auto: Lancer 1.6 Comfort
|
Wysłany: 17-04-2010, 19:54
|
|
|
Ja mam Alpine CDE-111RM i na fabrycznej antenie i głośnikach gra bajerancko!: Przedtem miałem jakiegoś starego Panasonica, to była tragedia!:( Alpine jak dla mnie gra rewelacyjnie!!! |
|
 |
|