Kto z Mitsumaniakow spodziewa sie w tym roku potomstwa? |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2007, 12:43 Kto z Mitsumaniakow spodziewa sie w tym roku potomstwa?
|
|
|
Cytat: | "F": NFZ wprowadza limity na porody
"Fakt": Narodowy Fundusz Zdrowia wprowadza w szpitalach limity na porody. Dyrektorzy oddziałów położniczych alarmują, że kontrakty starczą tylko do końca października. Potem rodzące będą odsyłane z kwitkiem.
Jak pisze dziennik, prezes Narodowego Funduszu Zdrowia Andrzej Sośnierz wyznaczył porodówkom konkretną liczbę pacjentek, które mogą przyjąć w roku. A limit wyznaczony przez Sośnierza jest jak wyrok - żadna ponadprogramowa według szefa NFZ pacjentka nie dostanie się na wybrany wcześniej oddział.
Ciężarne kobiety, które wcześniej wybrały sobie szpital, mogą się rozczarować. Gdy poczują bóle porodowe, będą rozpaczliwie jeździć od szpitala do szpitala i na izbie przyjęć pytać o limity - alarmuje "Fakt". Więcej w dzisiejszym wydaniu.
|
Zrodlo: onet.pl |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 18-01-2007, 12:49
|
|
|
wniosek jest taki, że jeśli ktoś planuje dopiero "zabrać się do roboty" to niech to odłoży na drugą połowę roku, żeby załapać się już na kontrakty na następny rok, a nie tuż przed końcem roku jak nie wiadomo co to będzie (chociaż myślę że jak zwykle dziennikarze trochę wyprostują sytuacje).
Pozdrawiam |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 12:56
|
|
|
Po pierwsze - jakoś sobie nie wyobrażam, żeby rodzącą kobietę która przyjedzie do szpitala odesłać z kwitkiem.
Po drugie - rzdko kto planuje dziecko, po prostu jak ktoś chce mieć to nie używa zabezpieczeń.
Po trzecie - z całym szacunkiem, ale Fakt nie jest dla mnie wiarygodnym źródłem informacji |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 18-01-2007, 14:07
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Po pierwsze - jakoś sobie nie wyobrażam, żeby rodzącą kobietę która przyjedzie do szpitala odesłać z kwitkiem. |
może i nie odeślą, ale wówczas przed porodem (i często po porodzie) ulokują kobietę na korytarzu.
Poza tym jak ma się ta informacja to zapobiegania przez rząd spadku narodzin |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 14:18
|
|
|
akbi napisał/a: | może i nie odeślą, ale wówczas przed porodem (i często po porodzie) ulokują kobietę na korytarzu. |
W przypadku braku miejsc na sali jest to bardzo prawdopodobne, ale na to już nic nie poradzimy. Pomijam fakt, że jak zapłacisz to dostajesz izolatkę z duużym pokojem kiedy inni będą koczowali na korytarzu.
Eeeech, bombę pod to wszystko podłożyć i z hukiem wysadzić.... |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 14:19
|
|
|
A ja od siebie powiem tak: to, o czym słyszę i czytam w ostatnich dniach (mandaty za brudne auta, limity porodów, obowiązkowe nauki przedślubne dla zawierających zwiąki małżeńskie nie w kościele, ale w Urzędzie Stanu Cywilnego...) sprawiają, że przestaję się czuć dumny z tego, gdzie mieszkam i kim jestem. Perspektywy na przyszłość też marne:
Trzeba będzie przejść przedmałżeńskie szkolenie nt. seksualnych zachowań po zawarciu związku małżeńskiego. Następnie dokładnie planować i starać się (wiem, że to co nejmniej niezmiernie trudne), by dziecko bezwzględnie urodziło się w pierwszej połowie roku, a kiedy już dorośnie i będzie kończyć szkołę średnią - albo siłą zaganiać do nauki, by przypadkiem nie "podpadło" pod maturalną amnestię Giertycha i nie miało szans na studia, albo zbierać grubą kasę na porządną szkołę wyższą, by nie stało się masowo produkowanym magistrem... |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24296 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 18-01-2007, 19:34
|
|
|
slo_mo napisał/a: | Pomijam fakt, że jak zapłacisz to dostajesz izolatkę z duużym pokojem kiedy inni będą koczowali na korytarzu. |
I tu jest pewien paradoks, bo skoro za kase pokoj jest, to jak mozna sie tlumaczyc, ze pokoju nie ma i trzeba na korytarzu koczowac? Wyczuwasz, co mam na mysli? |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 20-01-2007, 01:51
|
|
|
Efa! napisał/a: | A wiecie, ja bym też chciała.
Tylko najpierw musiałabym wyjść za mąż |
Zeby napic sie piwa nie musisz kupowac browaru |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Efa!

|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 20-01-2007, 02:08
|
|
|
Wciaz mnie nie przekonalas ze to musi byc maz |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Efa!

|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 20-01-2007, 02:20
|
|
|
Efa!, doskonale wiesz o co mi chodzi - nie musi byc mezem zeby byc dobrym ojcem |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Efa!

|
Wysłany: 20-01-2007, 02:25
|
|
|
Ech, no ale ja taka tradycyjna jestem... wiesz - bardzo dobrze gotuję, umiem prasować, świetnie jeżdżę samochodem i w dodatku nienawidzę supermarketów, więc robię zakupy w tempie błyskawicznym. Sam rozumiesz: przydałby się jeszcze mąż i dzidzia i będę absolutnie spełniona |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|